Diyarbakır'da yağ stoklayan marketlere baskın; Raflardan kaldırılan ürünler depolarda ele geçirildi

Diyarbakır'da yağ stoklayan marketlere baskın; Raflardan kaldırılan ürünler depolarda ele geçirildi
Son günlerde  yemeklik sıvı yağ ile ilgili spekülasyonlar üzerine vatandaşların marketlere akın etmesini fırsat bilerek fiyatlara zam yapmak amacıyla...
Son günlerde  yemeklik sıvı yağ ile ilgili spekülasyonlar üzerine vatandaşların marketlere akın etmesini fırsat bilerek fiyatlara zam yapmak amacıyla yağ ve yağ ürünlerini raflardan kaldırıp depolarda stokladığı iddia edilen  işyerlerine Bağlar Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından akşam saatlerinde baskın denetimler gerçekleştirildi.

YENİGÜN HABER - Diyarbakır'da yağ fiyatlarına zam yapılacağı yönündeki spekülasyonlar üzerine ürünleri raflardan kaldırıp depolarda sakladığı belirtilen marketlere yönelik ani denetimler düzenleyen Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri, aralarında zincir marketlerin de bulunduğu birçok iş yerinin depolarında yüklü miktarda yağ ürünleri ele geçirildiğini duyurdu. Ürünlere el koyan ekipler, iş yerleri hakkında yasal süreç başlattı.

Raflarda olmayan ürünler depolarda ele geçirildi

Bağlar Belediyesi Basın Bürosu tarafından paylaşılan denetim görüntülerinde, fırsatçılık ve stokçuluk ile ilgili çarpıcı sonuçlara ulaşıldığı bildirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talimatıyla ilçe genelinde ani denetimler başlatan zabıta ekipleri, marketlerin raflarında yer almayan yemeklik sıvı yağların, depolarda ele geçirildiği açıklandı. İş yerlerini tek tek inceleyip  arama yapan ekipler, yüklü miktardaki ürünlere el koydu.

Marketler yasal işlem başlatıldı

Vatandaşları ekonomik olarak mağdur edip piyasada huzursuzluğa neden olduğu iddia edilen  ve aralarında ünlü zincir marketlerin de olduğu işyerleri hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi. Vatandaşların hakkını ve hukukunu gözetmek üzere böyle bir çalışma başlattıklarını belirten Başkan Beyoğlu, "Bu konudaki duruşumuz nettir ve vatandaşlarımızı korumaktan yanadır. Stokçuluk ve fırsatçılık hem suçtur, hem de gayri ahlakidir. Denetimlerimiz gece gündüz demeden devam edecektir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.