Diyarbakır’da kadınlar, depremde yaşamını yitirenler anısına mum yaktı

Diyarbakır’da kadınlar, depremde yaşamını yitirenler anısına mum yaktı
Diyarbakır’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapılmak istenen yürüyüşe izin verilmedi. Polis tarafından çembere alınan kadınlar, barikat önünde...

Diyarbakır’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapılmak istenen yürüyüşe izin verilmedi. Polis tarafından çembere alınan kadınlar, barikat önünde depremde yaşamını yitirenlerin anısına mum yaktı.

Diyarbakır’da, her yıl düzenlenen miting ile kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bu yıl yaşanan deprem nedeniyle yürüyüş yapılmak istendi. Çok sayıda kadın kurumunun yer aldığı Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) öncülüğünde Parkorman’da bir araya gelen kadınlar, Tesisler mevkiinde yıkılan apartman enkazına yürüyerek yaşamını yitirenlerin anısına mum yakmak istedi. Sloganlarla yürüyüşe geçmek isteyen kadınlara polis izin vermedi.

Yürüyüşe izin verilmedi

“Kadın dayanışması yaşatır”, “Yaşamı yeniden kuracağız” ve “Öfkeliyiz isyandayız” yazılı dövizler taşıyan kadınlar, uzun süre polis çemberinde kaldı.

Polis yetkilileri, sadece basın açıklamasına izin verileceğini, yürüyüşe izin verilmeyeceğini belirtirken, iki ayrı noktada çembere alınan kadınlar, slogan atarak engellemeyi protesto etti.

Depremde yaşamını yitirenlerin anısına mum yakıldı

Çembere alınan kadınlar, yürüyüşe izin verilmeyince polis barikatı önünde depremde yaşamını yitirenler anısına mum yaktı. Uzun bekleyişin ardından kadınlar, eylemine son verdi.

Eylemde konuşan Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, “Sevgili kadınlar bu sene zaten 8 Mart yürüyüş programımızda yoktu. Biz acımızı öfkemizi yasımızı anlamak için bir araya geldik. Ama bunları tanıyoruz her yerden tanıyoruz.  Nasıl kadın düşmanı olduklarını biliyoruz, nasıl kürt düşmanı olduklarını biliyoruz. Depreme yaşadığımız herşey bir daha bize gösterdi. İnsanları günlerce ölüme, açlığa, susuzluğa ve soğuğa mahkum ettiler. Bugün burada olan kadınlar oradaki herkese yetişti. Yaraların yaralarına, ihtiyaçlarına yetişti. Ama bugün talimatla iş yapanlar talimatla insanların ölümüne sebep olanlardır” ifadelerini kullandı. (Haber merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.