Diyarbakır Barosu'ndan Netanyahu'ya suç duyurusu

Diyarbakır Barosu'ndan Netanyahu'ya suç duyurusu
Diyarbakır Barosu İsrail Devlet Başkanı Binyamin Netanyahu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili Diyarbakır Barosu’ndan yapılan açıklamada, ”Baromuz; Filistin'e yönelik halen devam etmekte olan saldırıların Roma Statüsünün 6, 7 ve 8. madderinde düzenlenen “Soykırım”, “Savaş Suçu” ve “İnsanlığa Karşı Suçlar” olması nedeniyle İsrail Devlet Başkanı Binyamin Netanyahu ve tespit edilecek diğer şüpheliler hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne suç duyurusunda bulundu” denildi.

Suç duyurusu dilekçesinde "İsrail yönetimi ve silahlı kuvvetlerinin; Filistin’e yönelik halen devam etmekte olan saldırıları neticesinde sivil halkı, hastaneleri acımasızca hedef aldığı, soykırım ve insanlığa karşı suçları işlediği, sistematik olarak masum insanların öldürüldüğü ve özellikle belirtmek gerkirki çocukların katledilmek amacıyla bomba ve ağır silahlarla yok edildiği sabit olduğundan gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması için yargılamanın yapılmasına ve ilgililer hakkında en ağır müeyyidelerin uygulanmasına karar verilmesini talep ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Dilekçe, Uuslararası Ceza Mahkemesi Savcılığı’na gönderilmek üzere, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığı ile Türkiye Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne sunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.