Depremlerde kayıp olan cenazeler nerede?

Depremlerde kayıp olan cenazeler nerede?
HEDEP, Maraş merkezli depremlerde bulunamayan cenazeler için Meclis tarafından komisyon kurulmasını istedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), 6 ve 20 Şubat’ta meydana gelen depremlerde kaybolan yurttaşların bulunması için Meclis Araştırma Önergesi verdi.

Meclis Genel Kurulu’nda tartışılan öneri ak Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

Önergeye ilişkin kurulda söz alan HEDEP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, depremde binlerce yurttaşın yaşamını yitirdiğini belirtti. Yaşanan acıların bununla sınırlı kalmadığını dile getiren Gergerlioğlu, bulunamayan cenazelere vurgu yaparak şunları söyledi:

“Hatay'da bin kişinin cenazesine ulaşılamamış durumda. Çok vahim bir durum var, insanlar en azından merhum yakınlarının mezarlarına gitmek ve dua okumak istiyor ama mezar yok, cenaze yok; yetkililere gidiyorlar, soruyorlar, cevap yok. Nereye gitti bu cenazeler, buharlaştı mı? Hayır; enkazların arasında, o ilin enkazlarının döküldüğü yerlere gitti büyük ihtimal. Peki, ne olacak, bu konu böyle mi kalacak?”

meclis-oylama.jpg

KOMİSYON KURULSUN

Bu cenazelerin bulunması için parti olarak komisyon kurulması talebinde bulunduklarını vurgulayan Gergerlioğlu, “6 Şubat depreminde kayıp yurttaşların bulunması komisyonu kurulması gerekiyor. Binlerce aile son derece mağdur ve bu komisyonun bir an evvel kurulması gerekiyor Meclisimizde. Kaybolan şahısların bulunması, ailelerine iadelerinin sağlanması kimliklendirilmeleri ve yaşamını yitirenler için yeniden DNA eşleştirmeleri yapılmalıdır” diye konuştu.

Diğer parti milletvekillerinin de söz alması ardından Meclis Genel Kurul’unda oylamaya sunulan önerge, Ak Parti ve MHP oyları ile reddedildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum