Çocukları Munzur Çayı'nda kaybolan Diyarbakırlı ailelerin acılı bekleyişi

Çocukları Munzur Çayı'nda kaybolan Diyarbakırlı ailelerin acılı bekleyişi
Tunceli-Ovacık (Pulur) karayolunda Diyarbakırlı üç arkadaşın içinde bulunduğu özel aracın Munzur Çayı'na uçmasının ardından arama çalışmaları...

Tunceli-Ovacık (Pulur) karayolunda Diyarbakırlı üç arkadaşın içinde bulunduğu özel aracın Munzur Çayı'na uçmasının ardından arama çalışmaları devam ediyor. 60 kilometrelik mesafede sürdürülen çalışmalarda ailelerinin acılı bekleyişi sürüyor.

21 Nisan’da Diyarbakır'dan gezmek için Tunceli’ye giden Baran Aslantaş'ın (22)  kullandığı otomobil, Dersim-Ovacık kara yolu 40’nci kilometresinde bulunan Yoncalı köyü mevkisinde Munzur Çayı'na düştü. Araç sürücü Aslantaş ile araçtaki Azad Demiral (21)  ve Mehmet Can Demiral (22)  suda kayboldu

Kazayı gören arkadaşlarının haber vermesi üzerine bölgeye 112, jandarma, AFAD, itfaiye ve gönüllülerden oluşan arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Munzur Nehri debisinin yüksekliği ve suyun bulanıklığı nedeniyle güçlükle yürütülen çalışmalar devam ederken halen sonuç alınmadı.

Munzur Arama Kurtarma Derneği (MUDAK), 112, jandarma, AFAD, Dersim Belediyesi itfaiyesi, jandarma arama kurtarma (JAK) ekipleri ve gönüllülerden oluşan ekipleri arama çalışmalarını yaklaşık bin kişi ile ve 60 kilometre mesafede sürdürüyor.

Kayıp 3 gencin bulunması için ekipler, Munzur Çayı ve Uzunçayır Baraj Gölü'nde bot ve dron yardımıyla ağaçlık ve kayalık alanlarda arama gerçekleştiriyor.

Kazanın duyulmasının ardından olayın yaşandığı Dersim-Ovacık (Pulur) yoluna gelen üç gencin yakınlarının da acılı bekleyişi sürüyor.

Genç yaşta üç genci kaybetmenin derin acısını yaşayan Diyarbakırlı aileler ise sadece kısa zamanda çocuklarının bulunması için yetkililerin gerekli hassasiyeti göstermesini istiyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.