Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın personel alımı ile ilgili ayrıntılar belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın personel alımı ile ilgili ayrıntılar belli oldu
YENİGÜN HABER – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, taşra sosyal hizmet kuruluşlarında meslek ve destek personeli alımı kapsamında 2 bin 431 personel...

YENİGÜN HABER – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, taşra sosyal hizmet kuruluşlarında meslek ve destek personeli alımı kapsamında 2 bin 431 personel alımı yapılacağını duyurdu. Alımlar, KPSS puan üstünlüğüne göre mülakatsız yapılacak.

[caption id="attachment_154062" align="alignnone" width="900"] Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık[/caption]

Konu ile ilgili partisinin Toprakkale İlçe Başkanlığında açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2 bin 431 kişiye daha istihdam sağlamış olacaklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bakanlığımız taşra sosyal hizmet kuruluşlarına, meslek ve destek personeli alımına çıkıyoruz. 2 bin 431 personel alımı yapacağız. Aile sosyal destek personeli, avukat, büro personeli, sosyal çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimcisi, fizyoterapist, diyetisyen, hemşire, sağlık personeli, öğretmen gibi yine yurt yönetim personeli, tekniker, teknisyen ve koruma güvenlik görevlisi gibi personeller aramıza katılacaklar. Duyurusunu bakanlık sitemizden ve hesaplarımızdan ayrıca detaylarıyla yapacağız, 2 bin 431 arkadaşımız için Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden önümüzdeki haftalarda duyuru ve tercih alımları olacak. Sadece KPSS puanına göre. Sayın Cumhurbaşkanımız seçim beyannamesi konuşmasında açıkladı biliyorsunuz. Artık mülakatlara son. Dolayısıyla KPSS puanına göre adaylarımızı, inşallah meslek personelimizi aramızda görmüş olacağız. Bu müjdeyi de buradan duyurmuş olayım."

HANGİ BİRİMLERE PERSONEL ALINACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı taşra teşkilatı sosyal hizmet kuruluşlarının meslek ve destek personeli ihtiyacını karşılamak amacıyla 2431 personel alımı yapıyor.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, alım yapılacak kadrolar şunlar:

Aile sosyal destek personeli, avukat, büro personeli, sosyal çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimcisi, fizyoterapist, diyetisyen, hemşire, diğer sağlık personeli, öğretmen ile yurt yönetim personeli, tekniker, teknisyen, koruma ve güvenlik görevlisi ve destek personeli olacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN, NASIL OLACAK?

Adaylar KPSS puan üstünlüğü esasına göre, mülakatsız bir şekilde tercih ettiği pozisyonlara yerleştirilecek. Başvuru tarih aralığı 28 Nisan-08 Mayıs 2023.

Sadece KPSS puan üstünlüğüne göre yapılacak alımlara ilişkin duyuru, ilan ve başvurular Bakanlık web sitesinde ilerleyen günlerde yayımlanacak. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.