Ahmet Ercan’dan Marmara'daki depreme dair çarpıcı açıklama

Ahmet Ercan’dan Marmara'daki depreme dair çarpıcı açıklama
Marmara Denizi'nde bugün 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'da da hissedildi ve panik yarattı. Peki bu depremcik ne anlama geliyor? Beklenen büyük İstanbul Depremi yaklaştı mı?

Prof. Dr. Ahmet Ercan, bugün Marmara Denizi'nde meydana gelen 3.5 büyüklüğünde depremin ardından açıklama yaptı. Ercan, "Bu depremciklerin bilimsel veri dışında herhangi bir tehlikesi söz konusu değil" dedi.

Marmara Denizi'nde bugün saat 09.21'de İstanbul'da da hissedilen 3.5 büyüklüğünde bi deprem meydana geldi. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan da depremle ilgili açıklama yaptı.

Mynet'e konuşan Ercan, "Bizler 4'ten daha küçük olan sarsıntılara deprem değil, depremcik diyoruz. Bu depremciklerin bilimsel veri dışında herhangi bir tehlikesi söz konusu değil. Beklenen büyük İstanbul depreminin ayak sesleri de değil. Dolayısıyla Kuzey Marmara'da deprem olmadan önce bunun gibi hatta bundan çok daha büyük 5, 5.5 ve 6 büyüklüğündeki depremleri bizler göreceğiz" dedi.

'İSTANBUL DEPREMİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR’

Bu büyüklükteki depremlerin sayısının fazla olduğunu söyleyen Ercan, "Bunların İstanbul depremiyle doğrudan bir ilgisi yoktur. Bu İstanbul depreminin yakınlaştığına dair bir işaret de değildir. Yani panik yapılacak bir neden yok. Bu depremden bağımsız olarak ise İstanbul depremi her geçen gün yaklaşıyor. Ancak denildiği gibi 'kapının ağzında' gibi bir durum söz konusu değil. 24 yıldır her an deprem olacakmış gibi açıklamalar yapılıyor ama işte bugünlere kadar geldik. Bu tezlerin doğru olmadığı zaman içerisinde anlaşıldı" diye konuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.