2024 YKS son başvuru tarihi ne zaman

2024 YKS son başvuru tarihi ne zaman
ÖSYM'nin gerçekleştireceği YKS sınavının son başvuru tarihi yaklaşıyor, peki son başvuru tarihi ne zaman?

Üniversiteye giriş kapsamında çok sayıda adayın katılacağı 2024 YKS'nin başvuruları, ÖSYM tarafından alınmaya devam ediyor. ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak olan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) başvuruları 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Adaylar başvurularını, 1 Şubat 2024 tarihinde saat 12.15’ten itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan yapabilecektir.

8 Haziran 2024 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran 2024 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

sym-2.webp

Ortaöğretim kurumlarının son yılında olan öğrenciler ile ortaöğretimi bitirmiş kişiler sınava başvurabilecek. Öte yandan TÜBİTAK'ın katıldığı Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında altın, gümüş, bronz madalya alanlar ile Uluslararası ISEF Proje Yarışması ve AB Genç Bilim Adamları Yarışmasına katılarak birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülü alan adaylar, isterlerse kendi alanlarındaki yükseköğretim programlarına (burslu ve indirimli programlar hariç) sınavsız olarak kontenjan dışında ÖSYM tarafından yerleştirildiklerinden bu adayların YKS'ye girme zorunluluğu yer almıyor ancak bu durumdaki adayların başvuru süresi içinde 2024-YKS başvurularını tamamlamış olmaları zorunluluğu bulunuyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.