‘Gidilecek yolları, birlikte gideceğiz’

‘Gidilecek yolları, birlikte gideceğiz’
Diyarbakır Valiliğine atanan Münir Karaloğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Antalya’ya veda eden Karaloğlu, övgüyle söz ettiği Diyarbakır...

Diyarbakır Valiliğine atanan Münir Karaloğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Antalya’ya veda eden Karaloğlu, övgüyle söz ettiği Diyarbakır için “Diyarbakır’ın ev sahibi olduğu medeniyetlerin, inancın, bereketin ışığını; bu değerlerle yaşayan ve bu değerleri yaşatmak isteyen herkesle el ele vererek daha da güçlendireceğiz. Gidilecek yolları, Diyarbakırlılarla birlikte gideceğiz” dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla çıkan valiler kararnamesi sonrası 41 ilin valisi değişti. Kararnameyle Antalya Valiliği yapan Münir Karaloğl, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesine kayyımı Hasan Basri Güzeloğlu’nun yerine atandı. Antalya’da dört yıllık görev süresinin ardından Diyarbakır Valiliği’ne atanan Karaloğlu sosyal medya hesaplarından atama kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Antalya’ya veda mesajı

Vali Karaloğlu, ″Şehirlerin en güzeli Antalya’ya hizmet ettim. Vakit saat doldu. Diyarbakır’a gidiyorum. Elveda Antalya. Merhaba Diyarbakır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensibiyle Diyarbakır Valisi olarak atandım. Van, Bursa, Antalya’dan sonra, şimdi önümde gidilecek yeni bir yol var. Kadim şehir Diyarbakır’a hizmet” dedi.  Dört yıl önce Antalya’da göreve başladığını belirten Karaloğlu birçok kişiye teşekkür etti.

‘Diyarbakır medeniyet, inanç ve bereket şehri’

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Diyarbakır’ı Mezopotamya’nın, Anadolu’nun, Orta Doğu’nun, Türkiye ve dünyanın, medeniyet, inanç ve bereket şehri olarak tarif eden Karaloğlu, Diyarbakır’a vali olarak atanmayı eşi az bulunur bir nasip olarak gördüğünü belirterek, şunları söyledi:

″Diyarbakır 12 bin yıldır insanlık için cazibesini koruyor. Her çağda bereketi, görkemi, güzelliğiyle insanımıza hayat sunuyor. Diyarbakır’a faydası olan her işte parolamız; ‘baş göz üstüne’ olacak. Diyarbakır’ın ev sahibi olduğu medeniyetlerin, inancın, bereketin ışığını; bu değerlerle yaşayan ve bu değerleri yaşatmak isteyen herkesle el ele vererek daha da güçlendireceğiz. Diyarbakır’ı da, yeniden doğduğum memleketim olarak gördüğümü herkesin bilmesini isterim. Diyarbakır için gidilecek yolları, Diyarbakırlılarla birlikte gideceğiz. Yolumuz açık olsun. Şahsımı Diyarbakır Valisi olarak atayan; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyorum. Allah mahcup etmesin. Vatana, millete hayırlı olsun. Görüşmek üzere Allah’a emanet olunuz.” Vali Karaloğlu’nun Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanması da bekleniyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.