GGF’nin ‘1. Geleneksel Özendirme Yarışması’na başvurular devam ediyor

GGF’nin ‘1. Geleneksel Özendirme Yarışması’na başvurular devam ediyor
Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu, ‘1. Geleneksel Özendirme Yarışması’na başvurular devam ediyor. DİYARBAKIR YENİGÜN - Mardin, Batman,...

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu, ‘1. Geleneksel Özendirme Yarışması’na başvurular devam ediyor.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Mardin, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep ve Adıyaman illerindeki gazete cemiyetlerini bünyesinde bulunduran Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF)’nun 1. Geleneksel Özendirme Yarışması’na başvurular başladı. Ödül yarışmasına başvurular 15 Kasım’da sona erecek, sonuçlar 15 Aralık’ta açıklanacak. Ödüller ise 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde gerçekleştirilecek törenle dağıtılacak.

YARIŞMANIN AMACI, MESLEĞE ÖZENDİRMEK

Konuyla ilgili açıklama yapan Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, ilkini 2018 yılında başlattığı Özendirme Yarışmasını, her yıl düzenlemeyi ve geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Yarışma, Doğu ve Güneydoğu İllerinde zor şartlar altında çalışan basın mensuplarını motive etmeyi, düzenleyeceğimiz etkinliklerle bölgedeki basın mensuplarını bir araya getirip aralarındaki dayanışmayı arttırmayı hedefliyoruz" dedi.

YARIŞMAYA GAZETECİLER KATILABİLİR

Yarışmaya, Güneydoğu Bölgesinde görev yapan gazeteciler ve haber ajansı temsilcileri, Sarı Basın Kartı taşıyan gazeteciler, Sarı Basın Kartı taşımayıp herhangi bir yayın organında (Gazete, Dergi, Televizyon, Radyo, Ajans) çalıştığını belgeleyen gazeteciler katılabilecek. Adaylar, her hangi bir yarışmada ödül almış eserlerle yarışmaya katılamayacak. Her aday, her kategoride tek bir eserle yarışmaya katılabilecek. Eserlerin, yarışmanın düzenlendiği yıl içerisinde yayınlanmış olması şartı aranacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Haber, Fotoğraf,  Röportaj-Söyleşi,  Sayfa Düzeni, Köşe Yazısı, İnternet Sitesi, Televizyon Haberi Olmak üzere 7 dalda düzenlenen yarışmaya katılım için adaylar, eserlerin 1 asıl–2 fotokopi olmak üzere 3’er örneğini, televizyon haberi kategorisi için haber görüntüsünü içeren 1 adet flash belleği dosyalayarak, 1 adet vesikalık fotoğraf, eser sahibinin kısa öz geçmişi, yarışmaya katılım sağlanan eserin başlığı ve hangi kategoride katılım sağlandığı bilgisini içeren bilgi notu ile birlikte GGF’nin Mardin İli’ndeki 13 Mart Mahallesi Ortadoğu Sitesi E Blok Kat: 1 No: 4 Artuklu/ Mardin adresine posta ile göndererek, yarışmaya katılabilecek. Adaylar, GGF’ye 0532 377 12 18 numaralı hattan ulaşarak detaylı bilgi alabilecek.

ESER SAHİPLERİNE ÖDÜL DAĞITILACAK

GGF’nin oluşturacağı Seçici Kurul, yarışmaya katılan eserleri değerlendirerek, puanlama yapacak ve her kategorinin birincileri belirlenecek. Ödüle layık görülen eserler, 10 Ocak Gazeteciler Günü yapılacak törende ödüllendirilecek. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.