Gençler Rahime nenenin yüreğine dokundu!

Gençler Rahime nenenin yüreğine dokundu!
Direniş Taraftar Grubu, 98 yaşında yalnız yaşayan Rahime nenenin kötü durumdakievini el birliği sıfırdan yaptı. Ellerinden geldikçe mağdur ailelere...

Direniş Taraftar Grubu, 98 yaşında yalnız yaşayan Rahime nenenin kötü durumdakievini el birliği sıfırdan yaptı. Ellerinden geldikçe mağdur ailelere yardım etmeye çalıştıklarını belirten Direniş Taraftar Grubu Yöneticisi ümit Tayarcan, “Keşke ekimiz altı kişi değil de daha kalabalık olsaydı. Daha çok insana ulaşsaydık. Bu konuda halkımızdan daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Herkes komşusunu sahip çıksın” dedi

Şehriban ELEFTOZ/Yenigün özel

DİYARBAKIR YENİGÜN - Amedspor’un Direniş Taraftar Grubu, tarafından beş yıl önce başlatılan 'Bir Umut Olalım' projesi yüzleri güldürmeye devam ediyor. Sosyal medya üzerinden bir hesap oluşturarak, yardıma ihtiyacı olan kişilerin kendilerine ulaşılmasını sağlayan Grup, bugüne kadar birçok köy okuluna, kit ap, kırtasiye ve giysi yardımında bulundu.

Rahime neneden dua aldılar!

Maddi durumu iyi olmayan insanların yüzünü güldürmek için mücadele veren taraftar grubu, son olarak 98 yaşındaki Rahime nenenin yüreğine dokundu. Rahime nenenin Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ndeki evine giden gençler, evin içler acısı durumunu gördü.  Hemen işe koyulan grup üyeleri, evi baştan aşağı yeniledi. Kötü durumdaki evi yaşanılabilir bir hale getiren gençler, Rahime neneden dua aldı. Amed Spor Direniş Taraftar Grubu Yöneticisi ' Bir Umut Olalım' Grubu Kurucusu Ümit Tayarcan, Rahime nenenin kendilerine nasıl ulaştığını Yenigün’e anlattı.

‘Ev berbat bir durumdaydı’

Rahime nenenin kendilerine komşularının aracılığı ile ulaştığını belirten Amedspor Direniş Taraftar Grubu Yöneticisi ' Bir Umut Olalım' Grubu Kurucusu Ümit Tayarcan, bunun üzerine evi ziyaret ettiklerini söyledi.  Eve gelip baktıklarında evin çok berbat bir durumda olduğunu gördüklerini kaydeden Tayarcan, “Eşyaların tamamı eski ve kullanılmayacak durumdaydı.  Rutubet kokusundan içerde duramıyorduk. Biz genç halimizle bu evde duramazken,  yaşlı teyzemiz nasıl dursun. Bunun üzerine arkadaşlarla oturup yaşlı teyzemiz için neler yapabileceğimizi konuştuk. Evin tamamı kullanılmayacak durumda olduğu için evi sıfırdan yapmaya karar verdik” dedi.

Elbirliğiyle sıfırdan başladık

Önceliklerininyaşlı nenenin sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürmesi olduğunu vurgulayan Tayarcan, “Bu yüzden duvarlardan başladık. Evin rutubetini gidermek ve daha sıcak olmasını sağlamak için gereken ustalarla konuşup hep birlikte boya badana işine giriştik. Daha sonra marangoz ustalarıyla, tesisatçıyla ve fayans ustalarıyla birlikte evin diğer kaba tadilatlarını yaptık.  Çevremiz, dostlarımız, halkımız üç beş demeden, bize destekte bulundular bu sayede de evin diğer ihtiyacı olan, halı, perde, dolap, yatak ve beyaz eşyalarını da tamamladık” diye konuştu.

‘Herkes komşusunu sahip çıksın’

Evi sıfırdan yapmalarının yaklaşık on günlerini aldığını anlatan Tayarcan, “Bu süreçte çok emek verdik. Yaşlı teyzeye evini teslim ettiğimizde gözlerindeki mutluluğu görmek her şeye değerdi.  Emeğimizin karşılığını ziyadesiyle aldık” İfadesini kullandı. Ellerinde geldikçe mağdur ailelere yardım etmeye çalıştıklarını söyleyen Tayarcan, “Keşke ekimiz altı kişi değil de daha kalabalık olsaydı. Daha çok insana ulaşsaydık. Bu konuda halkımızdan daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Herkes komşusunu sahip çıksın” diye belirtti. Evinin son halini gören Rahime nene ise büyük mutluluk yaşadı. Rahime nene, gençlere sürekli dua ederken, gençlerde kendinse fistan hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.