Gazi Yaşargil Hastanesi’ne ‘hijyen’ cezası

Gazi Yaşargil Hastanesi’ne ‘hijyen’ cezası
Yapılan hijyen denetimlerinde, gerekli hijyen koşullarını yerine getirmeyen Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 11 bin 368 TL para cezası kesildi DİYARBAKIR...

Yapılan hijyen denetimlerinde, gerekli hijyen koşullarını yerine getirmeyen Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 11 bin 368 TL para cezası kesildi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yaptığı denetimlerinde, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin gerekli hijyen koşullarını sağlanmadığını tespit etti. Müdürlük 19 Haziran'daki resmi hijyen denetimi sırasında, hastanenin yemekhanesinin gerekli teknik ve hijyen koşullarına sahip olmadığını sonucuna vardı. Yapılan incelemede, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hastanenin yemekhanesinde "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Gıda Yem Kanununun 29'uncu Maddesine" aykırı faaliyet tespitinde bulundu.

‘Kanuna aykırı faaliyet’

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar imzasıyla, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderdiği tebligatta şu ifadelere yer verdi: "İşletmenizde, 19/06/2019 tarihinde yapılan resmi kontrol sonucunda işletmenizde, asgari teknik ve hijyenik koşulları sağalamadığı dolayısıyla 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Gıda Yem Kanununun 29. Maddesinin 2. Fıkrasına aykırı (... gıda ve yem işletmecileri, kendi kontrolleri altındaki faaliyet alanıyla ilgili Bakanlıkça belirlenen genel ve özel hijyen esaslarına uymak zorundadır.) olarak faaliyetlerinizi sürdürdüğünüz tespit edilmiştir. Bu nedenle işletmenize 5996 sayılı Kanunun 41. Maddesinin 1. Fıkrası (a) bendi gereğince 11.368 TL idari para cezası verilmiştir."  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kesilen idari para cezasının 30 gün içerisinde Diyarbakır Defterdarlığı ve Mal Müdürlüğüne yatırılması isteyerek, idari para cezanın peşin ya da taksitle yatırılabileceğine işaret etti.

İdari cezaya karşı itiraz yolu açık

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gönderdiği tebligatta, kesilen idari para cezasının tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulunabileceğini hatırlattı. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.