“Gazetecilerin işsiz olduğu bir dönemde bayram kutlamayı uygun bulmuyoruz”

“Gazetecilerin işsiz olduğu bir dönemde bayram kutlamayı uygun bulmuyoruz”
10 Ocak ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeni ile  yazılı bir açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası  Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral, “Gazetecilerin...

10 Ocak ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeni ile  yazılı bir açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası  Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral, “Gazetecilerin yüzde 30’unun işsiz, düşük ücretlerle çalışanlarınsa güvencesiz olduğu; 141 meslektaşımızın tutuklu bulunduğu bir dönemde bayram kutlamayı uygun bulmuyoruz” dedi.

Mehmet Uğur ÇAKIL

DİYARBAKIR- Türkiye Gazeteciler Sendikası Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeni ile yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye’nin 180 ülke arasında basın özgürlüğü sıralamasında 156. Sırada yer aldığına dikkat çeken Oral, özgürlük ortamını sağlayacak olanların gazeteciler olacağını vurguladı.

“İklimi değiştirecek olan gazeteciler olacaktır”

TGS Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “ Basın kanunu için yürütülen mücadele sonucu 1961’de gazeteciler için ‘bayram’ ilân edilen, 1971’de ise ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olan 10 Ocak uzun süredir gönül rahatlığıyla kutlanamıyor. Gazetecilerin yüzde 30’unun işsiz, düşük ücretlerle çalışanlarınsa güvencesiz olduğu; 141 meslektaşımızın tutuklu bulunduğu, haberlere-yorumlara yüzlerce davanın açıldığı bir dönemde bayram kutlamayı uygun bulmuyoruz.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yayınladığı 10 Ocak mesajı bizde “farklı bir ülkede mi yaşıyoruz” duygusu uyandırdı.  Sayın Erdoğan “Son 16 yılda ülkemiz genelinde hayata geçirilen reformlar, Türk basınının zenginleşmesine, çeşitlenmesine, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasına vesile olmuştur” diyor. Oysa herkes biliyor ki medyanın yüzde 95’i Saray’ın kontrolü altında, halkın haber alması engelleniyor ve gazeteciler işlerini yaptığı için hapis cezası alıyor. Türkiye 180 ülke arasında basın özgürlüğü sıralamasında 156. sırada yer alıyor.  Velhasıl; demokratikleşmeye, çok sesliliğe, özgürlük ortamına götüren reformlardan haberimiz yok. Bilakis son 16 yıldır bunun tam tersini yaşıyoruz. Ve bu iklimi değiştirecek olanın siyasetçiler değil bizzat gazeteciler olduğunu biliyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.