Evlat nöbeti 164’üncü gününde

Evlat nöbeti 164’üncü gününde
Çocuklarının PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat...

Çocuklarının PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti, 164’üncü gününe girdi. Soğuk havaya rağmen eylemlerinde kararlı olduklarını belirten aileler, evlatlarını almadan girmeyeceklerini söyledi. Bu arada aileler, kendilerine para verildiği iddiasına ise sert bir dille tepki gösterdi

DİYARBAKIR YENİGÜN - PKK tarafından çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan evlat nöbetindeki ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi sürüyor. HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi 164’üncü  gününde de kar yağışı ve soğuk havaya rağmen devam ederken, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde kaçırılan oğlu Vedat Kaya için 164 gündür oturma eylemini sürdüren Şehmus Kaya 5 yıldır oğlundan haber alamadığını söyledi. Acılı baba, "Bunları bitirmeden ve evladımı da almadan buradan gitmeyeceğim. Kar da olsa, taş ve çamur bile yağarsa biz buradayız. Kış şartları bizim için zor değil, bunları bitirmek ve evladımı almak için buradayım" dedi.

‘Taş da yağsa buradan girmeyeceğiz’

Kar yağışı altında ellerinde çocuklarının fotoğrafı ile bekleyişini sürdüren annelerden Mevlüde Üçdağ da 6 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Ramazan için oturma eylemini sürdürdüğünü söyledi. Üçdağ, "Ben bir anne olarak HDP’yi vicdanlı olmaya davet ediyorum. Kar da yağarsa, taş da yağarsa bunu bilsinler ki biz buradan gitmeyeceğiz. Evlatlarımızı alıncaya kadar buradayız. Çünkü çocuklarımızı kaçırmışlar götürüp mağaralarda yatırıyorlar. Zaten yastıkları taştandır. Onlar o haldeyken bizler sıcak yuvalarımızda oturamayız. Utanmıyorlar, kapının üzerine 'halklar partisi' yazıyorlar. Ben şuanda burada halk değil miyim, neden bana sahip çıkmıyorlar? Eğer Kürtlük davası ise bu, bunlar hepsi Kürt değiller mi? Zazalar ise ben de Zazayım, neden bizlere sahip çıkmıyorlar ya da çıkıp bir açıklama yapmıyorlar? Çıkıp bizlere bir açıklama yapsınlar ben kendi elimle çadırı kaldırırım buradan. Evladım gelmeden gitmem buradan, bekleyişimi sürdüreceğim" diye konuştu.

Para iddialarına tepki

Bu arada aileler, para aldıkları iddiasına tepki gösterdi. 2015'te İstanbul'da çalışırken PKK tarafından kaçırılıp Suriye'ye götürüldüğünü iddia ettiği oğlu Ömer (25) için 164 gündür oturma eylemini sürdüren baba Salih Gökçe, para aldıkları yönündeki iddialara yanıt verdi. Emniyet görevlilerinin gittikleri yerlere güvenlikleri sağladıkları için geldiğini kaydeden Gökçe, "Emniyet HDP’lilerin de güvenliğini sağlıyor. HDP onu bunu boş versin, HDP bizim çocukları getirsin çocukları. Emniyet nasıl bizi bekliyor ve koruyorsa onları da koruyor. Çocuklarım bana para gönderiyor ve biz bankaya gidemeyecek miyiz? Niye HDP gidip milletten para topluyor, ev ev dileniyor çocuklarımız bizlere para gönderdiğinde mi zorlarına gidiyor. Biz para almak için burada değiliz, eğer paraya ihtiyaçları var ise gelsinler biz onlara para verelim. Çok şükür benim iki oğlum çalışıyor ve benim varlığım da var ve hiçbir şeye ihtiyacım yok" diye konuştu.

‘Bankaya engelli maaşımı çekmek için gittim’

İstanbul’dan gelerek, 2015 yılında Sultangazi ilçesinden kaçırılan ve o tarihte 19 yaşında olan oğlu Erkan için 164 gündür oturma eylemini sürdüren baba Fahrettin Akkuş da yüzde 85 engelli olduğunu ve bankaya engelli maaşını çekmek için gittiğini söyledi. Akkuş, "Ben yüzde 85 engelliyim ve ben gidip bankaya engelli maaşımı çekemeyecek miyim? Onlar Ankara’da milletvekili olarak 25 bin lira alıyor ve Kandil'e gönderiyor. Ben de engelliyim bankaya gidip engelli maaşımı çekemeyecek miyim? Polis bizim güvenliğimiz için bazen bizimle geliyor ve polis onları da koruyor bizleri de koruyor. Bıraksınlar iftira atmayı, ben onları kınıyorum" şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.