Eş başkanlardan kayyum uygulamalarına tepki

Eş başkanlardan kayyum uygulamalarına tepki
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hülya Alökemen ve Selçuk Mızraklı, tüm kenti kenetlenmeye çağırarak, “Çalışmalarımızı kaldığımız...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hülya Alökemen ve Selçuk Mızraklı, tüm kenti kenetlenmeye çağırarak, “Çalışmalarımızı kaldığımız yerden hak ve adalet çerçevesinde ayrım gözetmeden yapacağımıza söz veriyoruz” dedi. Eşbaşkanlar, kayyum yönetimindeki belediyelerden taşınmazların başka kurumlara devredilmesine ise tepki gösterdi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı açık ara farkla kazanan HDP’li eşbaşkanlar Hülya Alökemen ve Selçuk Mızraklı, teşekkür mesajı yayınladı. 31 Mart yerel seçim çalışmalarını değerlendiren eşbaşkanlar, HDP olarak yoğun baskılara maruz kaldıklarına vurgu yaptılar. Seçim döneminde parti yöneticileri ile üyelerin gözaltılar ve tutuklamalarla yıldırılmaya çalışıldığını hatırlatan eşbaşkanlar, “İl binamız abluka altına alınıp defalarca ve hukuksuzca basıldı. Seçim çalışmalarımız terörize edilmek istendi. Tüm bunlara rağmen Amed halkının verdiği güçle, kayyumların bizlerden gasp ettiği belediyelerimizi demokratik bir mücadeleyle geri aldık” açıklamasını yaptı. Seçim başarısını eski eşbaşkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı başta olmak üzere seçilmişlik hakları gasp edilen tüm belediye eşbaşkanları ve meclis üyelerine atfettiklerini belirten Alökmen ve Mızraklı’nın teşekkür mesajı şöyle:

“Bu başarı Amed’in. Bu başarı hepimizin. Bu başarıya destek veren tüm halkımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. 31 Mart’la birlikte yeni bir döneme, yeni bir bahara girdik. Bu yeni dönemde bizlere oy veren-vermeyen ayrımı yapmadan, tüm Amed halkını kucaklayıcı bir tavır içerisinde olacağımızı buradan bir kez daha söylüyoruz. Çalışmalarımızı ise kaldığımız yerden hak ve adalet çerçevesinde ve ayrım gözetmeden yapacağımıza söz veriyoruz. 31 Mart demokrasiye ulaşma çabamızda bizleri yalnız bırakmayan Amed’i saygıyla selamlıyor, tüm toplumsal kesimleri Amed paydasında kenetlenmeye çağıyoruz.”

“Belediyelerimizde hukuksuzca işlemler yapılmıştır”

Öte yandan Alökemen ve Mızraklı, bazı belediyelerdeki taşınmazların devredildiği iddialarına ilişkin de ortak bir açıklama yaptı. Hülya Alökemen ve Selçuk Mızraklı imzası ile yapılan yazılı açıklamada, “Bu kentin yasal seçilmişleri olarak Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinde çalışan yönetici, memur veya işçi kadrosunda yer alan tüm çalışanlara çağrımızdır. 2016 yılında kayyum atanarak gasp edilen tüm belediyelerimizde hukuksuzca işlemler yapılmıştır. Taşınır-taşınmaz mal varlıklarının hukuksuzca devri işlemleri Sayıştay raporlarına dahi yansımıştır. 1 Nisan 2019 itibari ile kaybettiklerini anlayan kayyumlar tarafından dünden beri belediyelerimizin önlerinde nakliye araçları ile taşıma yapılmakta, belediyelerimize ait demirbaşlar kaçırılmaktadır. Bunların yanı sıra yapılan finansal işlemlerinde yasal olmadığını, adeta talandan mal kaçıran zihniyetin tezahürü olduğu anlaşılmaktadır. Bunun ismi hırsızlık ve yolsuzluktur. Bu hırsızlığa, yolsuzluğa ve hukuksuzluğa göz yuman, imza atan veya seyirci kalan sorumluluk mevkiindeki tüm kesimlerin bu suça iştirak ettiğini ve çalışmaya başlayacağımız ilk günden itibaren yaşanan hukuksuzlukları ortaya çıkarıp adalet yoluyla bunlardan tek tek hesap soracağımızı açıkça belirtiyoruz. Dün itibari ile kayyumların hiçbir zaman hukuki kabul etmediğimiz tüm yetkileri artık seçimlerle birlikte tamamen sona ermiştir. Bu yanlışlardan bir an önce dönülmeli ve halktan özür dilenmelidir. Halka ait olan ve hukuksuzca gasp edilen, devredilen ve çalınan belediyelerimizin tüm mal varlıklarının hesabını soracağımızdan hiç kimsenin şüphesi bulunmasın” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.