Erdoğan: Verdiğimiz süre bittiği an harekata devam edeceğiz

Erdoğan: Verdiğimiz süre bittiği an harekata devam edeceğiz
Suriye'deki harekatla ilgili ABD'yle yapılan anlaşma hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şayet ülkemize verilen sözler tutulmazsa geçmişte olduğu...

Suriye'deki harekatla ilgili ABD'yle yapılan anlaşma hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şayet ülkemize verilen sözler tutulmazsa geçmişte olduğu gibi beklemeyecek, verdiğimiz süre (120 saat) bittiği an harekata devam edeceğiz" dedi.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de yapılan toplu açılış töreninde konuşma yaptı. Suriye’nin kuzeydoğusuna düzenlenen Barış Pınar Harekatı’na değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar Türk milletini tanımıyorlar ama tanıyacaklar. Ya efendice tanıyacaklar ya da derslerini ala ala tanıyacaklar” diye konuştu.

‘9 GÜNDE ÜLKEMİZE KARŞI HER TÜRLÜ ÇİRKİNLİK SERGİLENDİ’

Harekat nedeniyle Türkiye’ye yönelik tepkileri eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

“Barış Pınarı Harekatı’nı başlattığımız 9 Ekim tarihinden bugüne kadar, akılla, mantıkla, izanla devlet yönetimiyle diplomatik nezaketle izah edilmesi mümkün olmayan tuhaf tepkiler sergileniyor. Halbuki bizim söylediğimiz ve yaptığımız iş gayet basittir. Sınırlarımız boyunca uzanan bir terör koridoru oluşumuna izin vermeyeceğiz. Ne diyoruz; biz ülkemizdeki Suriyelilerin evlerine güvenle dönüşü için gereken şartları oluşturacağımızı söylüyoruz. Bunun için ne yapıyoruz; siyasi, diplomatik ve askeri olarak ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Görüşmek, konuşmak, müzakere etmek gerekiyorsa onu yapıyoruz. Askeri olarak vurup geçmek gerekiyorsa onu da yapıyoruz. Kimseye kulak asmadık kendi planlarımız doğrultusunda harekata devam ettik. Baktılar ki Türkiye’yi sahadaki teröristler durduramayacaklar başka yolu seçtiler. Maalesef son 9 günde ülkemize karşı her türlü çirkinlik sergilendi. Yüzlerdeki maskeler düştüğü için kimin kim olduğunu gördük.”

ABD’yle yapılan görüşmelerde YPG’nin güvenli bölge olarak belirlenen alandan çekilmesi halinde harekatı durduracaklarını söylediklerini aktaran Erdoğan, “İşe yaramayınca oturup konuşmak üzere ülkemize gelme arzusu gelişti. Kendilerine Suriye meselesinin bugüne nasıl geldiğini anlattık. Ama bir şey söyledik. Biz terör örgütüyle masaya oturacak kadar alçalmadık. Devlet, teröristlerle masaya oturmaz. Suriye sınırımız boyunca kuzeyden güneye 20 mil yani 32 kilometre derinliğinde bir güvenli bölge oluşturma kararlılığını tekrarladık. Teröristlerin bu hattın dışına çıkması halinde Barış Pınarı Harekatı’nın sona ereceğini ifade ettik” dedi.

‘AYNI ŞEY REJİM İÇİN DE GEÇERLİ, OLMAZSA KENDİ PLANIMIZI UYGULARIZ’

“Masada güvenli bölgenin teröristlerden arındırılması için 120 saatte mutabık kaldık” diyen Erdoğan, “Vardığımız mutabakatı 13 maddelik metne dönüştürdük. Olursa olur, olmazsa 120 saatin bittiği dakika kaldığımız yerden devam eder, teröristlerin başını ezmeyi sürdürürüz. Şayet ülkemize verilen sözler tutulmazsa geçmişte olduğu gibi beklemeyecek, verdiğimiz süre bittiği an harekata devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Güvenli bölgedeki bazı yerlerin Suriye hükümetinin kontrolünde olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu meseleyi de onun için salı günü Sayın Putin ile ele alacağız. Çünkü bir hal çaresini bulmamız lazım. Harekat bölgemizin bir kısmında malum Rusya’nın koruması altındaki rejim güçleri bulunuyor. Aynı durum orada da geçerlidir. Yine olursa olur, olmazsa kendi planlarımızı uygulamaya devam ederiz” dedi. Kaynak: Gazeteduvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.