'Engelsiz Kadın Haber Ağı' eğitimleri başlıyor

'Engelsiz Kadın Haber Ağı' eğitimleri başlıyor
Altınok'ta Körler Derneği Kadın Meclisi bünyesinde kurulan 'Engelsiz Kadın Haber Ağı’nı (EKHA) yaygınlaştırmak için yedi farklı ilde eğitim düzenlenecek....

Altınok'ta Körler Derneği Kadın Meclisi bünyesinde kurulan 'Engelsiz Kadın Haber Ağı’nı (EKHA) yaygınlaştırmak için yedi farklı ilde eğitim düzenlenecek. EKHA Proje Yöneticisi Şule Sepin çalışmalarına ilişkin şunları, "Bu eğitimlerde var olan olumsuz haberlerin bir kadın bakış açısıyla tekrar yazılmasını sağlıyoruz. Bu aşamada medyadan da destek bekliyoruz" dedi.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Görme engelliler ve az görenlerle ilgili ülke genelinde çalışmalar yürüten Altınokta Körler Derneği’nin Kadın Meclisi engelli kadınların haber yazmasına ve yayınlamasına imkan sağlıyor. Kadın Meclisi tarafından 2018’de kurulan Engelsiz Kadın Haber Ağı (EKHA) kapsamında mayıs ve haziran aylarında eğitimler düzenlenecek. 2018 yılında Ankara, Gaziantep ve Eskişehir’de engelli kadınlara ve gönüllü engelsiz kadınlara bir günlük ‘Engelsiz Kadın Haber Ağı’ eğitimi verilmişti. Kadın Meclisi, bu yıl ise yedi farklı ile konuk olacak. Mayıs ve Haziran ayları içerisinde düzenlenecek eğitimler Adıyaman, Sivas, Denizli, Kırklareli, Ordu, Isparta ve Iğdır’da gerçekleşecek.

EKHA Proje Yöneticisi Şule Sepin çalışmalarına ilişkin şunları, “Bu eğitimlerde var olan olumsuz haberlerin bir kadın bakış açısıyla tekrar yazılmasını sağlıyoruz. Bu aşamada medyadan da destek bekliyoruz. Bizim yaptığımız haberleri yayınlayarak haber ağımızın daha çok gelişmesine katkı sağlayabilirler” dedi.

 Ekha neyi hedefliyor?

Engelli kadınların toplumsal yaşama katılımını güçlendirmek için medyada doğru temsil edilmelerini sağlamayı amaçlayan EKHA, engelli kadınların kendi medyalarını yaratmalarını, muhabir/editör becerileri kazanarak güçlenmelerini sağlıyor. EKHA’nın hedefleri arasında engelliler arasında toplumsal cinsiyet odaklı eleştirel medya okuryazarlığını yaygınlaştırmak da bulunuyor. (Gazete Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.