Türk-iş asgari ücrette ne kadar talep etti?

Türk-iş asgari ücrette ne kadar talep etti?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın Beştepe'de yaptığı asgari ücret toplantısı, Türk-İş ile hükümet arasındaki beklentiyi de gün yüzüne çıkardı.

YENİGÜN HABER – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Beştepe'de yapılan asgari ücret toplantısının ardından açıklama yapıyor.
Bakan Vedat Işıkhan, 1 Ocak 2024 itibariyle asgari ücretin 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini açıkladı.
Işıkhan "Yeni miktarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olmanın memnuniyeti içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da X hesabından, “2024 yılında asgari ücret, %49 artışla net 17.002 TL olarak uygulanacaktır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” mesajını paylaştı.

asgari-ucret-tespit-komisyonu-2023.jpg

ATALAY: KATILMIYORUM
Ardından söz alan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise , taleplerinin 18 bin TL olduğunu Bakan Işıkhan'a dönerek, "Sayın bakan ben açıklamalara katılmıyorum. Bunu da tekrar söyleyeyim." İfadelerini kullandı.

Ardından söz alan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise , taleplerinin 18 bin TL olduğunu Bakan Işıkhan'a dönerek, "Sayın bakan ben açıklamalara katılmıyorum. Bunu da tekrar söyleyeyim." İfadelerini kullandı.

Ardından söz alan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, taleplerinin 18 bin TL olduğunu söyleyerek, karara muhalefet şerhi koyduklarını açıkladı.

Atalay konuşmasında, “Talebimiz 18 bin liraydı ve yılda iki kere müzakerenin yapılmasıydı. Maalesef fiyat artışları ortada. Ama anlaşılan Sayın Bakanımızın ve işveren temsilcilerimizin anlaştığı rakam 17 bin lira. Enflasyon durmadığı müddetçe biz yılda bir kere asgari ücretin artmasıyla milletin talebini yerine getiremeyiz" dedi.

"Cumhurbaşkanımızla beraber toplantı yaptık. 27 gündür süren bir süreç. Biz bugüne kadar resmi bir rakam söylemedik. İlk defa 2,5 saat önce ifade ettik" diyen Atalay karardan duydukları memnuniyetsizliği şu sözlerle ifade etti:

"Asgari ücret 9 milyonu ilgilendiriyor. Çoluk çocuğu topladığınızda 30 milyonu ilgilendiren bir ücret. Arkadaşlarımız 3 toplantı boyunca evin, marketin, enflasyonun durumunu anlatmaya çalıştılar. Burada dörde yakın işveren örgütü var."

TİSK: BU MASADAN KALKIP YENİ MASALARA OTURACAĞIZ
Atalay'ın ardından söz alan TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, "Devlet bizim devletimiz, işçi bizim işçimiz, işveren bizim işverenimiz. Bu masadan kalkıp yeni masalara oturacağız. Kutuplaşmak, çatışmak bu aileye yakışmaz. Hedefimiz, ortalama ücretin artması olmalıdır" diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.