Müjdeli haber! Evde bakım yardımı yarın hesaplarda!

Müjdeli haber! Evde bakım yardımı yarın hesaplarda!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı ödemelerinin yarın, 7 Nisan 2024 tarihinde hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, müjdeli haberi verdi. Evde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine verilen Evde Bakım Yardımı ödemeleri, Ramazan Bayramı dolayısıyla öne çekildi ve yarın hesaplara yatırılacak. Toplamda 4,2 milyar TL'lik ödeme, 561 bin vatandaşı sevindirecek.

Evde Bakım Yardımı Nedir?

2006 yılında engelli bireylerin aile yanında desteklenmeleri amacıyla başlatılan Evde Bakım Yardımı, engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan aileleriyle birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine katkıda bulunuyor.

Bakan Göktaş'tan Açıklama

Bakan Göktaş, "Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını önceliyoruz. Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz." dedi.

Evde Bakım Yardımı Miktarı

Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 7.608 TL ödeme yapılıyor.

Ödeme Tarihi

Evde Bakım Yardımı ödemeleri her ayın 10'unda yatırılıyor. Ramazan Bayramı dolayısıyla bu ayki ödemeler 7 Nisan 2024 tarihinde hesaplara yatırılacak.

Bakan Göktaş, "Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.