Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: Promosyonlar güncellendi!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: Promosyonlar güncellendi!
Bankaların emeklilere sunduğu promosyon ödemelerine zam geldi. Maaş artışına paralel olarak bazı bankalar promosyon tutarlarını da yükseltti.

YENİGÜN HABER - Milyonlarca emekli Kasım ayında ödenecek 5 bin liralık ikramiyeyi ve Ocak'ta yapılacak olan maaş zamları bankaları da harekete geçirdi. Yükselen maaşlar sonrası müşterilerini elde tutmak ya da emeklileri kendilerine çekmek isteyen bankalar, promosyon ödemelerinde artışa gitti.

0x0-20-bin-lira-cepte-kaliyor-2009-2010-tarihlerine-dikkat-prim-borcunun-ucte-birini-odeyerek-emekli-olun-1630837028309.jpg

Emekli maaşlarına temmuzda yüzde 25 zam yapıldı. En düşük emekli maaşı ise mart ayında 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkarılmıştı. Ocak 2024’te ise emekliye yüzde 40-50 arasında zam yapılacağı hesap ediliyor. Emekli maaşlarındaki artış promosyon tutarını da belirliyor. Yani maaş arttıkça promosyonda bir üst kademe geçildiği için hak edilen tutar da yükseliyor.

246446.jpg

BANKALARIN GÜNCEL PROMOSYON ÖDEMELERİ

Normalde SGK, bankalarla bir protokol imzalayarak maaş tutarına göre ‘taban’ bir promosyon ücreti belirliyor. Mevcut durumda, maaşı 3 bin 499 liraya kadar olanlara 3 bin lira, 3 bin 500-7 bin 499 lira arası alanlara 3 bin 500 lira, 7 bin 500- 9 bin 999 lira arasında alanlara 4 bin 500 lira ve 10 bin lira üzerine ise 5 bin lira nakit promosyon bedeli ödeniyor. Kamu bankaları genelde standart tarifeyi uyguluyor.

0x0-bankalarin-promosyon-yarisi-yeniden-start-aldi-2022-kasim-emekli-promosyonu-ne-kadar-oldu-ziraat-akbank-is-ban-1668084308294.jpg

Son yapılan maaş artışıyla birlikte emeklilerin promosyon ödemesi aldıkları maaş kademelerinde de değişiklik meydana gelmiş oldu. Yani daha önce 7 bin lira maaş alan bir emekli sadece SGK’dan 3 bin 500 lira promosyon alırken, yeni güncellemeyle maaşı 7 bin 500 lira olduğu için promosyon kademesi değişerek 4 bin 500 TL’ye yükselmiş oldu. Bankalar daha çok emekli müşterisi çekmek için bu tutarların üzerine çıkıyor.

emekli1-c2dc-cover.webp

Ocak ayı yaklaşırken, 5 bin liralık ikramiye hesapları yapılırken bankalar da boş durmuyor. Daha fazla emekli müşteriye ulaşmak için yarışa giren bankalar promosyonda güncellemeye yapmaya başladı. SGK ile imzalanan protokolde belirlenen rakamların üzerinde promosyon öneren bankalar geçen aya kadar en fazla 10 bin lira promosyon önerirken, şimdi bu tutarı ekstra bonuslarla 12 bin 500 liraya kadar çıkardı. Bankalar yükselen promosyonu emeklilerin telefonlarına attıkları SMS’lerle bildirmeye başladı.

i.webp

EMEKLİ BANKA PROMOSYONU NEDİR?

Emekli banka promosyonu, emeklilerin bankalara maaşlarını yatırmaları karşılığında aldıkları bir promosyondur. Bankalar, emeklilere promosyon vererek emeklilerin maaşlarını kendi bankalarında yatırmalarını teşvik etmek ve müşteri portföylerini genişletmek istemeleridir.

1271273.jpg

Emekli banka promosyonlarından yararlanmak için, emeklilerin öncelikle emekli maaşlarını bir bankaya taşıması gerekir. Ardından, bankanın emekli promosyon kampanyasını incelemesi ve kampanya koşullarını yerine getirmesi gerekir. Kampanya koşullarını yerine getiren emekliler, promosyon tutarını banka hesaplarına yatırılacaktır.

HANGİ BANKA EMEKLİ BANKA PROMOSYONU VERİYOR?

Garanti BBVA

Türkiye İş Bankası

Akbank

Yapı Kredi Bankası

Halkbank

Ziraat Bankası

VakıfBank

Denizbank

ING Bank

TEB

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.