Hak sahipleri Sur’daki ihaleye alınmadı iddiası!

Hak sahipleri Sur’daki ihaleye alınmadı iddiası!
Sur'da ihaleye çıkarılan dükkanlar için yapılan açık arttırmaya, hak sahiplerinin alınmadığı iddia edildi. Hak sahiplerinden Veysi Ersek, “Dükkanımı...
Sur'da ihaleye çıkarılan dükkanlar için yapılan açık arttırmaya, hak sahiplerinin alınmadığı iddia edildi. Hak sahiplerinden Veysi Ersek, “Dükkanımı istiyorum” dedi

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan çatılmaların ardından 6 mahalleden biri olan Hasırlı'da, yapımı tamamlanan 52 dükkanın kiralanması için Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde açık arttırma yapılıyor. Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) iştirakçisi olan Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticari A.Ş. tarafından gerçekleştirilen açık arttırmaya, sadece daha önce davetiye gönderilen "Diyarbakır’ın değerlerine değer katan" sermayedarlar katılıyor.

Hak sahibi içeriye alınmadı mı?

Söz konusu iş yerlerinin yapıldığı alanda daha önce iş yerleri bulunan kişilerin ise, ihalenin yapıldığı salona alınmadığı ileri sürüldü. Mezopotamya Ajans’ta yer alan haberdeki iddialara göre hak sahiplerinden Veysi Ersek, açık arttırmanın yapıldığı salona girmek istedi. Ancak polisler tarafından engellendi. Duruma tepki gösteren Ersek, çocukluğundan beri yaşadığı mahallede yıkılan dükkanının yerine istedi. Ersek, "Evraklarım olmadığı için beni ihaleye almadılar. Valiye dün dilekçe verdim. Sonuçlanmadı diye bugün beni ihaleye almadılar” dedi.

‘İşyerimi istiyorum’

Kendisi gibi birçok kişinin mağdur edildiğine savunan Ersek, "Zenginleri ihaleye koymuşlar. Zenginlere verecekler. Ben de sonuna kadar mücadele edeceğim. Dükkanımı da almayana kadar bırakmayacağım. Kimseyi de orada bırakmam. Hiçbir zengini orada barındırmam. Hepsine de söylüyorum” tepkisinde bulundu. Dükkanı karşılığında kendisine 2015’te 40 bin TL verilmek istendiğini ancak teklifi reddettiğini aktaran Ersek, "Sur'daki arsamın üzerine ev yapılmadığını söylediler. Mecbur olduğum için de TOKİ’den ev aldım. Ben işyerimi istiyorum. Şuanda kiraya 25 bin TL teminat, 9 bin TL de aylık kira veriyorlar. Dükkan için bir şey vermediler. Sadece evim yerine TOKİ’yi kabul ettim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.