‘Eğitim seferberliğinde Türkiye birincisiyiz’

‘Eğitim seferberliğinde Türkiye birincisiyiz’
2018-2019 eğitim öğretim yılı, yaklaşık 18 milyon öğrencinin karne almasıyla sona erdi. Diyarbakır’da öğrencilerin karne alma heyecanına ortak olan...

2018-2019 eğitim öğretim yılı, yaklaşık 18 milyon öğrencinin karne almasıyla sona erdi. Diyarbakır’da öğrencilerin karne alma heyecanına ortak olan İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, eğitim alanında Diyarbakır’da yaşanan gelişmeleri anlattı. Diyarbakır’ın huzurlu ve başarılı bir eğitim yılını geride bıraktığını kaydeden Vali Güzeloğlu, okullaşmada, yüzde 90’ları aşan bir düzeye geldiklerini söyledi.  Yeşilay'ın Türkiye çaplı Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele Yarışması’nda ve Okuma yazma seferberliğinde Diyarbakır olarak Türkiye birincisi olduklarının altını çizen Güzeloğlu, hedeflerinin kenti başta eğitim olmak üzere çok daha iyiye ve ileriye taşımak olduğunu vurguladı

Remziye ÇELİK

DİYARBAKIR YENİGÜN - 7 Eylül 2018 Pazartesi başlayan 2018-2019 eğitim öğretim yılı, dün sona erdi. Türkiye genelindeki yaklaşık 18 milyon öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline girdi. Diyarbakır’da ve ilçelerinde de tüm ülkede olduğu gibi karne dağıtım töreni düzenlendi. Yenişehir İlçesi’nde bulunan 5 Nisan İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde, öğrenciler karne sevinci yaşadı. Törene Diyarbakır Valisi Hasan Basri  Güzeloğlu, Yenişehir Kaymakamı Serdar Kartal, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yöneticiler katıldı. İl Valisi Güzeloğlu’nu okul önünde öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılanırken, öğrenciler halk oyunu gösterisi yaptı.  Karşılamanın ardından okuldaki çocuklarla yakından ilgilenen Vali Güzeloğlu öncelikle anasınıfını ziyaret etti. Buradaki çocuklarla sohbet eden Vali Güzeloğlu çocuklara çeşitli hediyeler vererek, karnelerini dağıttı.

“Çok özel ve güzel heyecana ortak oldum”

Daha sonra 4. Sınıfları ziyaret eden Vali Güzeloğlu, yine öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra çocuklara çeşitli hediyeler vererek karnelerini dağıttı. Ardından öğretmenler odasına geçen Vali Güzeloğlu burada basın açıklaması yaptı.  2018-2019 eğitim ve öğretim yılının karne dağıtım gününde eğitim yılının son gününde olduklarını belirten Güzeloğlu, hem anasınıfı hem dördüncü sınıflar olmak üzere bu çok özel ve güzel heyecana ortak olduğunu vurguladı.  “Sevgili yavrularımızın, onları yetiştiren anne ve babaların, eğiten öğretmenlerimizin, heyecanını paylaşmaktan bir kez daha çok büyük bir onur duydum. Gerçekte her birisi önce anne ve babası sonra da ülkemiz için değer olan çok güzel, çok zeki ve çok akıllı çocuklarımız. Bugün her birisi bir üst sınıfa geçmenin, geride bıraktığı eğitim ve öğretim yılının sonunda tatili hak etmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Öncelikle bütün çocuklarımızı bugün karne gününde ortaya koydukları çaba ve gayretleri için içtenlikle kutluyorum. Karnenin sınırlandırıcı ve çocuklarımızdaki yaşam enerjisini eksiltici bir yoruma konu olmasını da kabul etmiyorum. Şüphesiz hayatın akışı içerisinde eğitim yılının sonunda belli notlarla buluşmak var ama hayatta bundan ibaret değil.  Hayat, çok uzun soluklu çok renkli çok değişik ve her yanıyla fırsatlar üretebilen bir süreçtir” dedi.

“Öğretmenlik; adanmışlıktır”

Öğretmenlere de değinen Güzeloğlu, “Öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Tüm il genelinde 21 bin’i aşkın öğretmenimiz adına bugün burada, bu okulumuzda bir harf öğretene kırk yıl köle olunacak bir bağlılığın, sadakatin ve timsali olan öğretmenlerimize içtenlikle teşekkür ediyorum.  Öğretmenlik; bir adanmışlıktır, hayatını öğrencileri ile paylaşmaktır, onların mutluluğu ile mutlu olmaktır, onların geleceğindeki başarıları ile başarılı olmaktır. Hakikaten her kültürde en değerli kavramda öğretmen olabilmek ve öğretmen kavramında hizmet verebilmektir” diye konuştu.  Diyarbakır’ın huzurlu ve başarılı bir eğitim yılını geride bıraktığını kaydeden Vali Güzeloğlu, hedeflerinin Diyarbakır'ı başta eğitim olmak üzere çok daha iyiye ve ileriye taşımak olduğunu söyledi. Diyarbakır’ın bunu hak ettiğinin altını çizen Güzeloğlu, Diyarbakır’ın tarihi birikimiyle, derinliğiyle, sahip olduğu zenginlikleriyle ve buna bağlı bütün dinamikleriyle çok daha ötesini elde edecek bir birikimi hissettirdiğini ifade etti.

“Çok özel çalışmalar gerçekleştirdik”

Eğitim alanında Diyarbakır’daki gelişmeleri de aktaran Vali Güzeloğlu, “Gerideki eğitim yılında özellikle biraz önce karnesini dağıtma coşkusuna ortak olduğum okul öncesi dönemden başlayarak gerçekte çok önemli aşamalar gerçekleştirdik. Okullaşmada, okul öncesinde dönemde %90’ları aşan bir düzeye geldik.  Sayısal oranı buraya taşırken aslında niteliksel olarak çocukların analitik düşünebilen, oyun temelinde bilgiyi edinebilen ve buna bağlı olarak bireysel özgüven dâhil becerilerini geliştirebilen bir perspektifte okulla bütünleşmesine gayret ettik. İlk ortaokuldan başlayarak ve Z Kütüphaneler ile özellikle bu çağın gereği olan robotik kodlama ve bilgi teknolojisi ile buluşma ve bu anlamda çocukların erken yaşta bu deneyimi ve beceriyi kazanmasına dönük çok özel çalışmalar gerçekleştirdik” diye belirtti.

“Türkiye birincisi olduk”

TÜBİTAK başta olmak üzere bilimsel proje yarışmalarında geçmiş yıllarla karşılaştırılmayacak kadar çok yüksek bir başarı ve katılım gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Güzeloğlu “Sosyal farkındalık projelerinde ve süreçlerinde altını çizerek ve büyük bir mutlulukla ifade ederek söylüyorum Yeşilay'ın Türkiye çaplı Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele Yarışması’nda eser sayısında tüm okullarımız Diyarbakır olarak Türkiye birincisi oldu. Dolayısıyla yöneticilerimize ve öğretmenlerimize içtenlikle teşekkür ediyorum. Büyük bir başarıydı. Altı çizilecek bir süreçti. Okuma yazma seferberliğinde Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin himayesinde yürütülen süreçte Diyarbakır, Türkiye'de yine birinci oldu. Okuma yazma kursları olsun,  buna bağlı sosyal etkinlikler olsun bu ve benzeri bütün başlıklar gelecek yıl çok daha öteleyeceğimiz ve aşmak zorunda olduğumuz hedeflerdir” ifadelerini kullandı. Vali Güzeloğlu, karneleri dağıttıktan sonra YKS'ye girecek öğrencilere de başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.