Dünyanın ilk yüzen nükleer enerji santrali

Dünyanın ilk yüzen nükleer enerji santrali
Dünyanın ilk yüzen nükleer enerji santrali olan Akademik Lomonosov, Kuzey Kutbu'ndaki Murmansk limanından ülkenin uzak doğusuna olan hareketini tamamladı. DİYARBAKIR...

Dünyanın ilk yüzen nükleer enerji santrali olan Akademik Lomonosov, Kuzey Kutbu'ndaki Murmansk limanından ülkenin uzak doğusuna olan hareketini tamamladı.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Dünyanın ilk yüzen nükleer enerji santrali, 5 bin kilometrelik yolculuğunu tamamladı. Nükleer santral, yerel elektrik şebekesine bağlı olarak yılsonuna kadar faaliyet gösterecek.

Dünyanın en kuzeyindeki nükleer enerji santrali, yanıcı nükleer yakıtla yüklendikten sonra 23 Ağustos'ta Rusya'nın kuzeyindeki Murmansk'tan ayrıldı. Yüzen nükleer enerji santrali, uzak yerlerin enerji ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış olup 21 tonluk, 144 metre (470 fit) uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde bir platformdan oluşuyor. İstasyonda, nükleer enerji kullanan buz kırıcıların gücüne paralel olarak, 1000 MW kapasiteye sahip yeni nesil nükleer santrallerden daha fazla olan iki tane 35 MW’lık reaktör bulunuyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.