DÜ’de çıkan yangın Fuat Oktay’a soruldu

DÜ’de çıkan yangın Fuat Oktay’a soruldu
HDP Milletvekili Salihe Aydeniz, Dicle Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin uygulama dersinde çıkan yangına ilişkin Meclis’e soru önergesi sundu.   DİYARBAKIR...

HDP Milletvekili Salihe Aydeniz, Dicle Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin uygulama dersinde çıkan yangına ilişkin Meclis’e soru önergesi sundu.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda Diş Protez Teknolojisi bölümü öğrencilerinin uygulama dersi için bulundukları Diş Hekimliği Fakültesinde çıkan yangını Meclis gündemine taşıdı. Jinnews’te yer alan habere göre 5 Kasım’da meydana gelen yangın sonucu 2 öğrencinin 2’nci dereceden yangın teşhisiyle tedavi altına alındığı olayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a soran Aydeniz, şu soruları yöneltti:

“* Yaşanan bu olaydan haberdar mısınız?

* Daha acı sonuçlar doğurabilecek olan bu olayda, Üniversite yetkililerinin ihmali olduğunu düşünüyor musunuz? Bu anlamda bir araştırma yapacak mısınız?

* Üniversitelere bağlı olarak açılan yüksekokulların eğitmen sayısının yeterliliği nedir?

* Üniversitelerdeki sınıfların ve eğitim ekipmanlarının yeterliliğine dair yapmış olduğunuz bir araştırma var mıdır? Var ise hangi aşamadadır?

* Yaşanan bu ve benzeri kazaların eğitim politikalarının yetersizliğinden kaynaklandığını düşünüyor musunuz?

* Eğitime yeteri kadar bütçe ayırıyor musunuz?”

Ne olmuştu?

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’ne (DÜ) bağlı Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda bulunan Diş Protez Teknolojisi bölümünde okuyan iki öğrencinin, 5 Kasım günü uygulama dersinde ispirtodan dolayı yandığı iddia edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.