VİDEO HABER - Diyarbakırlılar: Evimize ekmek götüremiyoruz

VİDEO HABER - Diyarbakırlılar: Evimize ekmek götüremiyoruz
Genelde acısıyla anılsa da 2018 yılı acısıyla tatlısıyla sona erdi. 2019 yılından beklentilerini dile getiren Diyarbakırlılar, yeni yılda düzelen...

Genelde acısıyla anılsa da 2018 yılı acısıyla tatlısıyla sona erdi. 2019 yılından beklentilerini dile getiren Diyarbakırlılar, yeni yılda düzelen bir ekonomi ve barış bekliyor. Yeni yıldan eşitlik temennisinde bulunan Diyarbakırlılar, “Sene 2019 olsa da ben eve ekmek götüremedikten sonra yıl yeni olmuş ne fark eder eski olmuş ne fark eder?” diyor

Rıdvan KÖSEN/Mehmet Uğur ÇAKIL/ Yenigün Özel

DİYARBAKIR- 2018 yılı tüm Türkiye’de kötü anılar bırakarak sona erdi. 2018 yılında Ortadoğu’da devam eden savaşların getirdiği yıkım Türkiye’de de büyük dramlar yaşanmasına neden oldu. 2018 yılında bozulan ekonomi ile birlikte binlerce vatandaş işsiz kalırken, birçok firma ise iflas etti. 2018 yılını ‘Çok kötü bir yıl’ olarak anan Diyarbakırlılar, 2019 yılında savaşsız ve ölümsüz bir dünya arzularını dile getirdi. Biz de Diyarbakırlılara 2018 yılının nasıl geçtiğini ve 2019 yılından beklentilerini sorduk. 2019 yılı için beklentilerini dile getiren Diyarbakırlılar şöyle konuştu;

Mahmut Demirci: 2018 yılı hiç güzel geçmedi. Ekonomik krizden dolayı eve ekmek götüremez duruma geldik. Sene 2019 olsa da ben eve ekmek götüremedikten sonra yıl yeni olmuş ne fark eder eski olmuş ne fark eder?  Bu devlet çalıp çırpıyor. Ne oluyorsa da bizim gibi fakir fukaraya oluyor. 2019 yılı için konuşursam küfür ederim. Ağzımı bozmak istemiyorum.

Nazlıcan Direk: 2018 yılı çok inişli-çıkışlı bir yıl oldu. Bu yüzden çok fazla beklenti içine girmedim. Şimdi yeni bir iş yeri açtım. Şu an için işler pek iyi ilerlemiyor. Bir farklılık olur diye 2019 yılından medet umuyorum. 2019 yılında hayatımda bazı şeyleri düzene koymayı bekliyorum. Hem ailem hem de çevrem için güzel bir yıl olmasını diliyorum.

Aziz Çaran: 2018 yılı insanların işsiz kaldığı ve politikanın yanlış şekillendiği bir yıl olarak geçti. 2018 yılı insanların geleceği değil de o günü kurtarma telaşı ile dolu bir yıl oldu. Ben gittiğim her yerde istediğim yemekleri yeme şansına sahibim. Benim isteğim maddi olarak kötü durumda olan insanların da istediklerini yapabilmesidir. 2019 yılının insanlar arasındaki dayanışmanın arttığı bir yıl olmasını temenni ediyorum. Yeni yılın eşitlik getirmesini istiyorum.

Zehra Günce: 2018 yılında ekonomi açısından çok kötü bir dönem yaşadık. Bunun da kolay kolay düzeleceğini sanmıyorum. 2018’de ne yaşadıysak 2019’da daha kötüsünü yaşayacağız gibime geliyor. 2019 yılı için bir temennide bulunasım gelmiyor. Çünkü neyi istediysek olmuyor.

 Umut Dağ: 2018 yılının ilk dönemi iyiydi. Fakat yılın sonlarına doğru her şey kötüye gitmeye başladı. 2018 yılı en alt tabakadan en üst tabakaya kadar herkes için çok kötü geçti. İnşallah 2019 yılı en fakirinden en zenginine kadar herkes için çok güzel geçer. Belki böylece ülkede daha güzel şeyler olur. 2019 yılından en büyük beklentim; Savaşın olmadığı, insanların ölmediği, kimsenin zulme uğramadığı ve kadınların cinayetlere kurban gitmediği bir yıl olmasını arzu ediyorum.

Mahmut Geter: 2018 yılının büyük çoğunluğunu askerde geçirdim. Benim için güzel bir yıl oldu. 2019 yılının da ülkemize barış ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Kazım Girçek: Yeni yılda barış ve kardeşlik olmasını diliyorum. Savaştan ve kavgadan bıktık artık. Cezaevleri ağzına kadar doldu. Ben yeni yılda cezaevlerindeki mahkumlar için af çıkmasını da diliyorum. Ekonomik olarak da kötü durumdayız. Artık zam haberleri uyanmayalım istiyorum. 2019 yılında barış olmasını diliyorum. Siyasilerin kendi arasında anlaşıp barış sürecini de tekrardan başlamasını istiyorum. İnsanların ölmediği bir yıl diliyorum.

Mehtap Özekinci: 2018 yılı hep problemlerle dolu geçti. Umarım bu sorunlar aşılır. 2019 yılı için sağlık huzur olsun ve vergiler düşsün istiyorum.

Mahmut Aksoy: 2018 yılı üzücü bir yıl oldu. 2019 yılında eğitim-öğretimin biraz daha kolay olmasını istiyorum. İşsizliğin azaltılmasını da bekliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.