Diyarbakırlı kadınlardan Öykü Arin’e destek

Diyarbakırlı kadınlardan Öykü Arin’e destek
Juvenil Miyelomonostik lösemi tanısı konulan 3 buçuk yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için Diyarbakır'da bulunan Rosa Kadın Derneği, donör olmak için kan...

Juvenil Miyelomonostik lösemi tanısı konulan 3 buçuk yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için Diyarbakır'da bulunan Rosa Kadın Derneği, donör olmak için kan bağışında bulundu

Rıdvan KÖSEN

DİYARBAKIR - İzmir'de yaşayan ve nadir görülen Juvenil Miyelomonostik lösemi tanısı konulan 3 buçuk yaşındaki Öykü Arin Yazıcı'nın tedavisi Antalya'da sürerken, kök hücre nakli gereken Öykü Arin için ülkenin pek çok noktasında kampanyalar düzenleniyor. Diyarbakır'da bulunan Rosa Kadın Derneği de Öykü Arin'e donör olmak için kan bağışında bulundu.  Dernek üyeleri, "Öykü Arin'e ve bütün lösemili çocuklara umut olalım" sloganıyla Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi'nde bir araya gelerek donör başvurusunda bulundu.

“Donör olmak zor değil”

Kampanyanın toplumda güzel bir etki yarattığını söyleyen Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, “Roza kadın derneği yönetim kurulu olarak böyle bir organizasyona katkı sunmak istedik. Çünkü Öykü Arin ve daha birçok çocuk için ilik nakli gerekli ve bunun için kampanyanın toplumda da iyi bir etki yaratacağını düşündük. Birçok insan açısından donör olmak belki zor görünüyor olabilir ama aslında kolay olduğunu ve donör olacak kişi açısından da herhangi bir zararı olmadığını göstermek açısından iyi olacağını düşündük. Çok güzel bir etkileşim aldık hala insanlar bizim çağrımız üzerine katılmak için geliyorlar” dedi.

“İhtiyacı olan bütün çocuklara destek olmak istiyoruz”

“Sadece öykü arin adına değil tüm çocuklar adına bir çalışmaya imza atmak bizi açımızdan mutluluk verici bir durum” diyen Kaya sözlerine şu şekilde devam etti; “Kadın çalışmalarını yürütmek amacıyla kurulmuş bir kadın derneğiyiz ama böylesine toplumsal duyarlılık açısından önemli bir meseleye sessiz kalamazdık. Çünkü sadece öykü arin değil ihtiyacı olan bütün çocuklara destek olmak istiyoruz. Öykü Arinin ismiyle başlatılmış olan kampanya da temel maksadımız bütün çocuklara destek olmak. Dernek üyesi kadın arkadaşlarımızın yanı sıra sosyal medya üzerinden farklı kesimlerden birçok kadın arkadaşımız çağrımıza ilgi gösterdi. Şimdiye kadar 100’e yakın kadın arkadaşımız donör olmak için kan bağışında bulundu. Sadece bugün değil akşam üzeride kadın arkadaşlarımız kan vermeye gelecekler. Çoğu kadın arkadaşımız çalıştığı için mesai saatlerinde gelemediler onlarda yarın gelecekler. Biz böylesine duyarlı bir kampanyaya Diyarbakır’da öncülük ediyoruz biz başlattık arkası da gelecek çünkü sosyal medyadan çok güzel tepkiler aldık.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.