Diyarbakır’dan ‘Halklar İçin Yaz’ diye seslendiler

Diyarbakır’dan ‘Halklar İçin Yaz’ diye seslendiler
Af Örgütü üyeleri, dünyanın dört bir yanında hakları ihlal edilen bireyler ile dayanışmak ve hak mücadelelerine destek vermek amacıyla başlattıkları...

Af Örgütü üyeleri, dünyanın dört bir yanında hakları ihlal edilen bireyler ile dayanışmak ve hak mücadelelerine destek vermek amacıyla başlattıkları “Haklar İçin Yaz” kampanyası için Diyarbakır’dan destek çağrısında bulundu

DİYARBAKIR YENİGÜN - Uluslararası Af Örgütü tarafından insan hakları çalışmaları nedeniyle tacize maruz kalan, cezaevine konulan, işkence gören ve haksız yere tutuklanma tehlikesiyle karşı karşıya kalanlar için başlatılan “Haklar İçin Yaz” adlı küresel kampanya kapsamında Diyarbakır’da açıklama yapıldı.

‘İnsan hakkı ihlalleri herkesin sorunu’

Kentin Ofis semtindeki Sanat Sokağı girişinde yapılan açıklamayı Af Örgütü Kampanyalar ve İletişim Direktörü Tarık Beyhan okudu. İnsan hakkı ihlallerinin herkesin sorunu olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Beyhan, İran’da zorunlu başörtüsü yasalarına karşı başörtüsünü çıkarıp kadınlara çiçek dağıttığı için 16 yıl hapis cezası alan kadın hakları savunucusu Yasmin’in, Filipinler’de iklim değişikliğinin feci etkilerine karşı mücadele eden Marinel’in, Yunanistan’da mülteci hakları için mücadele eden ve insanların hayatlarını kurtardıkları için 25 yıla kadar hapis cezası istenen Sarah ve Sean’ın, ailesinden koparılıp zorla Çin’de alıkonulan İlyas Rahman için bir araya geldiklerini ifade etti.

Dayanışma çağrısı

Af Örgütü olarak her gün dünyanın dört bir yanında yaşanan onlarca hak ihlalini takip ettiklerini söyleyen Beyhan, her yıl bu vakitlerde insan hakları ihlal edilen bireyler ile dayanışmak ve hak mücadelelerine destek vermek amacıyla mektup yazdıklarını ve topladıkları imzaları yetkili kişilere gönderdiklerini ifade etti. Beyhan, “Dünya üzerinde herhangi bir kişiye yapılan adaletsizlik hepimize yapılmıştır. Bu nedenle tüm Türkiye’yi Yasmin’le, Marinel’le, Sarah ve Sean’la ve İlyas ile dayanışmaya çağırıyoruz. Hükümetlerin yetkililerine doğrudan mektup yazın, haklaricinyaz.org.tr web sayfasından imza atın. Uluslararası Af Örgütü’nün 58 yıllık geçmişinde edindiğimiz kazanımlarda gördüğümüz üzere, göndereceğiniz mektuplar ve atacağınız imzalar insanların hayatlarını değiştirecek” dedi.  (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.