Diyarbakır'da leopar yavruları görüldü

Diyarbakır'da leopar yavruları görüldü
Diyarbakır'ın Çınar ilçe kırsalında 3 leopar yavrusu görüldü. DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır'ın Çınar ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre...

Diyarbakır'ın Çınar ilçe kırsalında 3 leopar yavrusu görüldü.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır'ın Çınar ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta yer alan Karabudak (Sıpyag) köyünde vatandaşlar tarafından leopar görüldüğü iddia edildi. Görgü tanıklarından Abdülkadir Kızıltoprak, İLKHA'ya yaptığı açıklamada, kardeşinin koyunları otlatmak için tarlalarının yanına gittiğini ve o esnada yeşillikler içerisinde bir yuvada 3 yavru leopar gördüğünü aktardı.

Kızıltoprak, "Eline alıp biraz sevdikten sonra, fotoğraf çekip yerine bırakıyor. Bir sonraki gün çobanlar annelerinin gelip yavruları ağzına alıp götürdüğünü görüyor. Koyun gibi büyük, kahverengisi bir hayvan olduğunu söyledi çobanlar. Bunun üzerine önce jandarmaya haber verdik, daha sonra Doğa Koruma Kurumuna haber verdik. Gelip aramaya başladılar." ifadelerini kullandı.

Yetkililer, yavruların leopara ait olduğunu teyit etti

Köylülerin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkililerinin köyde yaptıkları arama sonucu herhangi bir şey bulamadıkları ancak fotoğraflardaki yavruların leopara ait olduklarını teyit ettikleri öğrenildi. Yetkililerin, bölgede tekrar bir inceleme yapacakları belirtildi.

6 yıl önce de leopar görülmüştü

Hatırlanacağı üzere 3 Kasım 2013 yılında Çınar ilçe merkezine yaklaşık 11 kilometre uzaklıktaki Solmaz (Nive) köyünde koyunlarını güden Kasım Kaplan adlı çoban, leoparın saldırısına uğramış, pençeleri ile çobanı yaralayan leopar bir vatandaş tarafından tüfekle vurularak öldürülmüştü.

Daha önce leopar görülen mahalle olan Solmaz köyü ile Karabudak köyü arasındaki uzaklık ise yaklaşık 8 kilometre. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.