Diyarbakır’da 1 Eylül Dünya Barış Günü için miting

Diyarbakır’da 1 Eylül Dünya Barış Günü için miting
HDP, Diyarbakır’da 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla gerçekleştireceği mitingin hazırlıklarına başladı. Miting Tertip Komitesi üyesi Sait...

HDP, Diyarbakır’da 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla gerçekleştireceği mitingin hazırlıklarına başladı. Miting Tertip Komitesi üyesi Sait Demir, “Miting için resmî mercilere başvuruda bulunduklarını söyledi.

DİYARBAKIR YENİGÜN - HDP, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla “Onurlu barış için demokratik çözüm” şiarıyla İstasyon Meydanı’nda miting düzenleme hazırlıklarına başladı. Miting Tertip Komitesi, HDP Diyarbakır il binasında basın toplantısı düzenleyerek hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Basın toplantısına HDP, DBP temsilcileri ile ESP Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Kaya ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Miting Tertip Komitesi üyesi HDP Diyarbakır İl Eşbaşkan Yardımcısı Sait Demir, toplantıda yaptığı konuşmada, miting hazırlık çalışmalarına başladıklarını ve resmi mercilere başvuruda bulunduklarını söyledi.

Demir, mitingin 1 Eylül’de İstasyon Meydanı’nda 15.00 ile 19.00 saatleri arasında gerçekleştireceklerini ifade etti.

"Barışın tesisi için mitingi sahiplenin" 

Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyım atamasına ise Demir, “Baskı politikalarıyla sonuç alınamaz. Yaşadığımız 40 yıllık tecrübe bunu göstermiştir. Bu yüzden herkesin onurlu bir barışın tesisi için mitingi sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde barış taleplerini dile getireceklerini belirten Demir, “Coğrafyamızda yaşanan 40 yıllık çatışmalı sürecin, barışın ilkelerine evrilmesi için daha fazla sesimizi yükseltmek zorundayız. Tüm toplumun beklentisi de budur. Bizlere düşen onurlu barış için daha fazla mücadele etmemizdir” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.