Diyarbakır vaka artışında 2’nci sırada mı?

Diyarbakır vaka artışında 2’nci sırada mı?
Diyarbakır'da normalleşme adımlarının ardından vaka sayısında yaşanan artış Meclis'e taşındı.  HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Sağlık...

Diyarbakır'da normalleşme adımlarının ardından vaka sayısında yaşanan artış Meclis'e taşındı.  HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “Diyarbakır’ın vaka artış hızında Türkiye 2'ncisi olduğu iddiaları doğru mudur?” diye sordu

DİYARBAKIR YENİGÜN - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında atılan normalleşme adımlarının ardından kentteki vaka sayısındaki artışı Meclis gündemine taşıdı. Konuya ilişkin Diyarbakır Tabip Odası'nın yaptığı açıklamanın hatırlatıldığı önergede, "Özellikle son on günde bir artış ile beraber 20’si yoğun bakımda olmak üzere 200’ü geçkin koronavirüs hastası bulunmaktadır. Vaka artış hızında Diyarbakır’ın Türkiye genelinde 2’inci sırada olduğu iddia edilmektedir" denildi.

Sorular

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verilen önergede şu sorulara yer verildi.

"* Diyarbakır’da şu ana kadar kesin olarak kaç kişiye korona virüs tespiti konulmuştur? Bu kişilerden kaçı yaşamını yitirmiştir? Yaşamını yitirenler arasındakilerin kaçı sağlık çalışanıdır?

* Diyarbakır’ın vaka artış hızında Türkiye 2'ncisi olduğu iddiaları doğru mudur?

* Vaka artış hızının son on günlük süreçte Diyarbakır’da en yüksek vaka sayısını yakaladığı göz önüne alınarak Diyarbakır için tedbirlerin sıkılaştırılması, gerekli önlemlerin alınması için ne gibi politikalar üretilecektir?

* Normalleşme adımlarının hayata geçirildiği bugünlerde hala günde ortalama olarak bin yeni vakanın ortaya çıkmasının gerekçesi nedir? Avrupa ülkeleri arasında hasta artış hızına göre üçüncü sırada yer alan Türkiye’nin normalleşme sürecine hazır olduğunu düşünüyor musunuz?

* Normalleşme süreci içerisinde gerekli tedbirler alınmadığı sürece ikinci bir dalganın başlayacağı bilim kurulu üyeleri tarafından ve birçok uzman tarafından dile getiriliyorken bu adımların daha kontrollü atılması ve ikinci bir dalganın başlamaması için ne gibi tedbirler alınacaktır?” (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.