VİDEO HABER: Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarım fuarında stant açtı

VİDEO HABER: Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarım fuarında stant açtı
Diyarbakır'da 10'cu kez düzenlenen tarım ve hayvancılık fuarında, çiftçilerin yanı sıra bu sektörün en çok takibinde olduğu kurumlardan Diyarbakır...

Diyarbakır'da 10'cu kez düzenlenen tarım ve hayvancılık fuarında, çiftçilerin yanı sıra bu sektörün en çok takibinde olduğu kurumlardan Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü de fuardaki yerini aldı.

DİYARBAKIR YENİGÜN - TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde 10'cusu gerçekleştirilen Tarım Hayvancılık Fuarı, çiftçilerin yanı sıra bu sektörle ilişkili olan kurumları da bir araya getirdi. Tarım ve hayvancılık sektörünün en çok takibinde olduğu kurumlardan biri olan Meteoroloji de fuardaki yerini aldı. Tarım Hayvancılık Fuarında stant açan Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, tarımsal faaliyetlerde önem arz eden meteorolojik koşullar hakkında bilgi desteği ve alanında teknolojik ürün tanıtımları yapıyor. Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürü Dursun Bozkurt, "Tarım sektörüne verdiğimiz hizmetlere ilişkin stant kurduk. Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak bütün tarımsal faaliyetleri meteorolojik olaylara bağlı olarak gerçekleşiyor. Ekim-dikim, hasat, ekimden sonraki ekinin olgunlaşma döneminde kuvvetli yağışların etkisi, don tahminleri ve ilaçlama zamanının belirlenmesi meteorolojik koşullara bağlı olarak gerçekleşiyor." dedi.

Meteorolojik faktörlerin, tarımın olmazsa olmaz gerçeklerinden bir tanesi olduğunu belirten Bozkurt, "Ürün yetiştiricisi için hem verim ve hem de kalitenin artırılması için meteoroloji koşulların bilinmesi ehemmiyet arz ediyor. Bu anlamda Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak çiftçilerimize bütün tarımsal faaliyetlerin de meteorolojik bilgi desteği sağlayarak hizmet vermeye çalışıyoruz. Aynı zamanda Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tarım Bakanlığı'na bağlı bir kuruluş olarak hizmetini yürütmektedir." ifadelerini kullandı.

Bozkurt, tarımsal faaliyetlerde kullanılmak üzere geliştirilen yer altı ve yer üstü meteorolojik ürünlerin tanıtımını yaparak özelliklerini aktardı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.