Diyarbakır ‘hep beraber’ yürüdü

Diyarbakır ‘hep beraber’ yürüdü
Diyarbakır'da Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun da katılımıyla “Sağlık İçin Beraber Yürüyelim” yürüyüş...

Diyarbakır'da Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun da katılımıyla “Sağlık İçin Beraber Yürüyelim” yürüyüş düzenlendi. Burada konuşan Güzeloğlu, sağlıklı bir yaşam için hareketin temel şart olduğunu vurguladı

Ufuk TEKER

DİYARBAKIR - Türkiye’nin 81 ilde Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen “Sağlık İçin Beraber Yürüyelim” etkinliği Diyarbakır’da da yapıldı. Diyarbakır Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen etkinliğe Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Yenişehir İlçesi’ndeki Sümerpark’tan başlayan yaklaşık 4 kilometrelik yürüyüş, Anıt Park'ta sona erdi.

“Sağlıklı bir yaşam için hareketin temel şart”

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, yürüyüşün ardından açıklamalarda bulundu.  Güzeloğlu, “Öncelikle amacımız sporun sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez olduğu, her yaşta sporun hareketin özellikle yürüyüş ve bisikletin insan için vazgeçilmez bir aktivite olduğunu bir kez daha paylaşmak. Sağlıklı bir yaşam için hareketin temel şart olduğunu, bugünkü yaşam koşullarında hareketsizliğin en büyük risk olduğunu vurgulamak. Özellikle genç ve çocuk yaştan başlayarak sporu hayatın bir anlamı ve hayatın vazgeçilmez bir parçası olarak yerleştirmek ve benimsetmek. Bu hafta kapsamında yaptığımız bu yürüyüş ortak bir duyarlılık ve sorumluluğu böylelikle Diyarbakır'da her yaşa ve her kişiye paylaşmak. Bu noktada inanıyorum ki bu çalışmalarımız sağlığın temel koşulu olan her yaşta hareket ve egzersizin gereğini yerleştiren bir bilince katkı sağlayacak” dedi.

Beyoğlu: Çok faydalı bir organizasyon

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ise yürüyüşün sağlıklı yaşam için çok faydalı olduğuna dikkat çekerek, tüm vatandaşlara bu konuda tavsiyelerde bulundu. Başkan Beyoğlu, “Çok faydalı bir organizasyon. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Sağlıklı yaşam için yürümeyi ihmal etmeyelim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.