Deprem ve Siyaset

Merkez üssü Elazığ Sivrice olan onlarca ilde ve ülkede hissedilen 6,8’lik deprem hepimizde derin izler bıraktı sanırım.

Deprem olduğu saatlerde işyerindeydim ve çalışıyordum. O büyük panik ve korkuyu ben de yaşadım. Annem, babam, eşim, çocuklarım, tüm ailem ilk aklıma gelenlerdi, hemen onlara ulaştım. Beraber yaşadığımız için kendimi şanslı hissettim. Kısa süre sonra depremin Sivrice merkezli olduğu, Elazığ ve Malatya’da etkili olduğunu öğrendik.

Deprem bizi de etkiledi. Korktuk, panik yaşadık, birçok insan saatlere evlerine giremedi.

Ardından, dakikalar sonra Diyarbakır’dan, Urfa’dan, Mardin’den, Batman’dan kısaca her taraftan insanlar yardımlarla birlikte deprem bölgesine akın etti.

Deprem Bölgesi’ne ben de Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Genel Başkan Yardımcıları Mahmud Altunsoy ve Zafer Emanetoğlu, Kurucular Kurulu Üyesi Ahmet Akman, MKYK Üyesi Mehmet Gül, Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem ve beraberindeki heyetle beraber gitme şansı bulabildim.

Yaşanan deprem felaketinin Sayın Erbakan ile birlikte yerinde gördüm.

Genel Başkan Erbakan ile deprem bölgesinde kurulan kriz masasını ziyaret edip arama ve kurtarma çalışmalarına dair bilgi aldıktan sonra Fırat Üniversitesi’nde tedavisi devam eden depremzedelere ziyarette bulunarak geçmiş olsun dileklerimizi iletme fırsatı bulduk, moral vermeye çalıştık. Kısaca acılarına elden geldiğince ortak olmaya çalıştık.

İncelemeleri sonrası açıklamalarda bulunan Erbakan, siyasetçi olmasına rağmen, siyasetten uzak insani açıklamalarda bulundu: Deprem sonrası devletimizin ve tüm kurumların hızlı müdahalesi birçok hayatın kurtarılmasına vesile oldu. Bugün bir ve beraber olarak yaralarımızı sarma günüdür. Tabii afet alanına müdahalede hızlı olmak önemli olduğu kadar depremden önce yapılması gerekenler de önem arz ediyor. Tabii şu anda zaman yaraları sarma zamanıdır, bunları konuşma zamanı değildir. Gerek Elazığ, gerekse Malatya teşkilatlarımız ilk andan itibaren buradalar ve ellerinden geldiği kadar profesyonel ekiplere yardımda bulundular. Kendilerinden Allah razı olsun.  Allah bir daha böyle bir acıyı milletimize yaşatmasın.

Depreme sayın Erbakan’ın dile getirdiği gibi her ne kadar siyaset üstü yaklaşsak da, yaşanan şiddetli deprem kadar insanın içini de acıtan yaşanmışlıkları da unutmamak lazım.

Özellikle sosyal medya paylaşımları, televizyonlardaki yorumlar kadar, daha yara sıcakken bile siyasete bulaştırılmaya çalışılan girişimler, tek kelimeyle iğrençti.

O yüzden Erbakan’ın şahsında Yeniden Refah Partisi’nin yaklaşımını takdir ettim.

Siyasetin, insan odaklı olması ve sosyal devlet anlayışıyla hareket edilmesi lazım. Eleştirilecek şeyler yok mu elbette var. Hele bir acımız dinsin de onları da dile getiririz.

Yazımı bitirirken, ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve depreme yaşayan herkese geçmiş olsun diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ufuk Çimen Arşivi