Demokrasi ittifakı için komisyon kuruldu!

Demokrasi ittifakı için komisyon kuruldu!
HDP’nin 4. Olağan Büyük Kongresi’nde verilen “Demokrasi ittifakını güçlendirme” mesajının ardından ilk adım atıldı. Kongrenin ardından HDP...

HDP’nin 4. Olağan Büyük Kongresi’nde verilen “Demokrasi ittifakını güçlendirme” mesajının ardından ilk adım atıldı. Kongrenin ardından HDP Genel Merkezi bünyesinde ‘Genişleme ve İttifaklar Komisyonu’ kuruldu. Komisyon Eş Sözcüsü Emin Orhan, HDP dışında kalmış sol, demokratik ve sosyalist güçleri örgütleyerek siyasi zeminde bir ‘Demokrasi İttifakı’ oluşturmayı amaçladıklarını söyledi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Halkların Demokratik Partisi (HDP), 24 Şubat’ta gerçekleştirdiği 4’ncü Olağan Büyük Kongresi sonrası partinin merkez yürütme kurulunda görev alacak yeni kadroları belirledi. Son seçimlerde siyasi yol haritasında ‘Demokrasi İttifakı’na vurgu yapan HDP 4. Olağan Kongresinde de bu ittifakı daha da güçlendirme mesajı verdi. Gazeteduvar’dan Müzeyyen Yüce’nin haberine göre bu çerçevede kongrenin ardından oluşturulan parti yönetimi içinde ‘Genişleme ve İttifaklar Komisyonu’ da yer aldı. Toplumsal muhalefeti demokrasi başlığında bir araya getirmek ve seçim ittifaklarına katkı sunmak amacıyla kurulan komisyonun eş sözcüleri de Sultan Özcan ve Emin Orhan olarak belirlendi. ‘Genişleme ve İttifaklar Komisyonu’nun ilk toplantısını haftaya yapacağını ve izlenecek yol haritasının zaman içerisinde şekilleneceğini belirten Emin Orhan, söz konusu komisyonun toplumsal ve siyasal bir ihtiyaçtan doğduğunun altını çizdi.

‘Adalet ve özgürlük talebini tek çatıda birleştirmek şart’

Türkiye’de AK Parti ve MHP koalisyonu ile yürütülmekte olan siyasal rejimin baskı ve şiddet politikasına karşı demokrasi zeminini toplumsal ve siyasi aktörlerle güçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Emin Orhan, şöyle konuştu:

“Türkiye’deki baskıcı siyasal ortamın, faşizan iklimin değişmesini istiyorsak bütün demokrasi güçlerinin örgütlenmesi ve bir araya gelmesi lazım. Aynı zamanda HDP’nin dışında kalmış sol, demokratik ve sosyalist güçler var. Bu güçlerin ‘Demokrasi İttifakı’ çevresinde birleşmesini sağlayacak bir programa ihtiyaç var. Bu programı önümüzdeki süreçte şekillendirerek çalışmalara başlayacağız. Partimiz bu konuda uzun süredir çağrı yapıyor. Genişleme ve İttifaklar Komisyonu da bu çağrıyı ve arayışı somutlaştırmak üzerine kuruldu.” HDP’nin toplumdan gelen adalet, demokrasi ve özgürlük taleplerini tek çatı altında birleştirmek için yerelde güç oluşturacağını belirten Orhan, “Toplum bir arayış içinde. Biz, bu arayışı yerelde Halkların Demokratik Kongresi (HDK) zemininde örgütlemek, HDK zemininde örgütlenmiş toplumsal temeli siyasi zeminde şekillendirmek istiyoruz. Bunun için de HDP’nin toplumda güç oluşturması lazım. Oluşturulan gücü ve örgütlenmeyi de siyasi zeminde temellendirmesi şart” dedi. Orhan, seçim ittifaklarının da gündemde görüşülecek konular arasında olduğunu ifade ederek, “Seçim İttifakları önümüzdeki süreçte görüşülecek konu başlıkları arasında elbette. Gündeme geldiğinde çalışma yürütürüz. Ama bizim komisyon çalışmalarımız seçim ittifakları ile sınırlı değil, toplumsal bir ittifak amaçlanıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.