DEDAŞ’tan akıllara zarar uygulama; 1 kişiye 71 abone

DEDAŞ’tan akıllara zarar uygulama; 1 kişiye 71 abone
Geçtiğimiz günlerde aldığı ev için elektrik aboneliği başvurusunda bulunan Mim yavuz Binbay adlı vatandaş adına DEDAŞ tarafından 71 konutun aboneliği...

Geçtiğimiz günlerde aldığı ev için elektrik aboneliği başvurusunda bulunan Mim yavuz Binbay adlı vatandaş adına DEDAŞ tarafından 71 konutun aboneliği yapıldı. Aboneliklerden habersiz olan Binbay, bir de icra şoku yaşadı. DEDAŞ’ın devamlı bu gibi olaylara imza attığını savunan mağdur vatandaş Mim yavuz Binbay, “Elektrik abone işlemleri yapılınca gerekli belgelere ihtiyaç duymaksızın sitede bulunan 71 villanın abone işlemi benim adıma yapıldı. Usulsüz işlemin farkında olan DEDAŞ düzeltme yoluna gitmiyor” dedi. Yaşamış olduğu duruma tepki gösteren Binbay, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını da söyledi.

Rıdvan KÖSEN/Yenigün Özel

DİYARBAKIR YENİGÜN - Son yıllarda sürekli olumsuz olaylar ile gündeme gelen Diyarbakır Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ) yeni bir skandala daha imza attı.  Diyarbakır’ın Merkez Sur İlçesi’nde Yukarı Kılıçtaş Mahallesi Villamed Sitesi’nde aldığı evin elektrik aboneliği işlemleri için DEDAŞ’a başvuran, bir vatandaşın adına kendisinden habersiz 71 abone kaydı yapıldı. Mağdur durumdaki vatandaş 71 abonenin üstüne yapılması şokunu atlatamadan, kendisinden habersiz icraya verildiğini de öğrendi. Olayda kişisel bir menfaat söz konusu olduğunu savunan Binbay, “İşlemde bir kişisel menfaat söz konusu, benim ciddi mağduriyetlerim var. Usulsüz işlemlerinden ve gerçeğe aykırı icra dosyası düzenlemekten dolayı DEDAS hakkında ve uzun süredir bilgilendirilmelerine rağmen usulsüz işlemi düzeltmeyen mülk sahiplerine de dava açacağım” dedi.

“71 villanın abone işlemi adıma yapıldı”

Konuya ilişkin gazetemize konuşan mağdur ev sahibi Mim Yavuz Binbay ; “Bir ev sahibi olduğum Villamed sitesinin elektrik abone işlemleri yapılınca ne hikmetse, gerekli belgelere ihtiyaç duymaksızın sitede bulunan 71 villanın abone işlemi benim adıma yapıldı. DEDAŞ Bununla da yetinilmeyip usulsüz olarak yapılan evlerin aboneliklerinden borç çıkarıp icra takibi çıkarttı. Haberim olunca defalarca bizzat uğrayarak bu usulsüz işlemin düzeltilmesi için ilgili memurları şifahi olarak ikaz etmeme rağmen usulsüz işlemin düzeltilmesi bir yana adıma usulsüz kaydedilen aboneliklerden icra dosyası hazırlandı. Müdahale sonucu icra işlemi durdurulmasına rağmen halen diğer usulsüz aboneliklerin bazıları adıma kayıtlı bulunmaktadır. Uluslararası bir kurumda denetçi olmam sebebiyle usulsüz işlemlerden dolayı maruz kaldığım icra takibi ve usulsüz sahte abonelikler sebebiyle idari takibat başlatılmış olup sicilime işlendi ve mağduriyetime sebep oldu” ifadelerini kullandı.

“Müracaat edenlerin abonelik işlemleri düzeltiliyor”

Olaydan haberdar olmasına rağmen aboneliklerini kendi adına çekmeyen site sakinlerine de değinen Binbay,“Sitede oturan tüm site sakinlerinin bu durumdan haberi olması lazım çünkü site yöneticisi site sakinlerini bu konuda defalarca bilgilendirdi. Duyarlılık gösteren bazı site sakinleri usulsüzlüğü DEDAŞ'a giderek düzelttiler. Bazıları da hiç oralı olmadılar, Yönetici, 44, 47, 52 ve 54 numaralı binalarda sorunun devam ettiğini bildirdi. Numaralarını verdiğim bina sahiplerinin müracaat edip etmediğini bilmiyorum. Ama müracaat edenlerin abonelik işlemleri düzeltiliyor” şeklinde konuştu.

“Usulsüz işlem nasıl gerçekleşti”

Yapılan usulsüz işlem ile ilgili hukuki süreci başlatacağını dile getiren Binbay, “Usulsüz işlemin farkında olan DEDAŞ düzeltme yoluna gitmiyor. Aboneliklerin yapılması için bir depozit yatırılmış olması lazım, ben bu binalar için bir depozit yatırmadım ama prosedür gereği yatırılması gereken depozit nerede kime iade edildi? Yeni abonelikler yapılınca kimseye iade edilmediyse o zaman DEDAŞ'ta benim adıma 71 depozit bulunuyor olması lazım! Abonelik sözleşmesi imzalatılmadan nasıl abonelik yapılmış ben imzalamadığıma göre benim adıma kim imzaladı? Abonelik için tapu veya tapuyla birlikte kira sözleşmesi, DASK sigortası olması lazım ben ibraz etmediğime göre varsa kim ve nasıl bir ibraz söz konusu? Ben siteyi yapan müteahhit değilim herhangi bir sorumluluğum ve ilgim yok bu usulsüz işlem nasıl gerçekleşti? Kanımca bu işlemde bir kişisel menfaat söz konusu, benim ciddi mağduriyetlerim söz konusu seyahatten döner dönmez usulsüz işlemlerinden ve gerçeğe aykırı icra dosyası düzenlemekten dolayı DEDAS hakkında ve uzun süredir bilgilendirilmelerine rağmen usulsüz işlemi düzeltmeyen mülk sahiplerine de dava açacağım” diye konuştu.

“Basın yoluyla suç duyurusunda bulunuyorum”

Basın yoluyla bu olayın sorumluları hakkında açık bir çekilde suç duyurusunda bulunduğunun altını çizen Binbay sözlerini şu şekilde tamamladı;

“Diyarbakır cumhuriyet savcılığına adıma şahsi menfaat sağlamak amacıyla sistematik usulsüzlük yaparak adıma kaydedilen Yukarı Kılıçtaş Mahallesi Villamed sitesinde bulanan 71 villanın ilk abonelik dosyası incelenerek usulsüzlüğün ve hukuka aykırı keyfi uygulamaların tespitini ve usulsüzlüğün devamından kaynaklanan mağduriyetimin giderilmesini kamu adına inceleme yapılması için basın yoluyla suç duyurusunda bulunuyorum.

“Kurumlar halka hizmet için olmalıdır”

Konuyla ilgili uygulamaları içeren bir soruşturmanın başlatılmasını talep ediyorum. Son olarak DEDAS bölge müdüründen eğer bu usulsüzlüğe dahil değilse net olarak belirttiğim olayı temel alarak bir idari soruşturma başlatması çağrısında bulunuyorum. İdari ve adli makamlardan DEDAŞ’ın artık halkın korkulu rüyası haline gelen hukuksuz keyfi uygulamalarına son verilmesini talep ediyorum. Kurumlar halka eziyet etmek için değil hizmet vermek için var olmalıdırlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.