Cumhurbaşkanı Erdoğan "Güvenli Bölge" için süre verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Güvenli Bölge" için süre verdi
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de oluşturulacak "güvenli bölge" için süre verdi. Erdoğan, "2-3 hafta içinde Fırat'ın doğusunda kendi askerimizle...

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de oluşturulacak "güvenli bölge" için süre verdi. Erdoğan, "2-3 hafta içinde Fırat'ın doğusunda kendi askerimizle bölgeyi oluşturmaya başlamazsak gerisini varsın onlar düşünsün." dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Harp Okulları diploma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2-3 hafta içinde Fırat'ın doğusunda kendi askerimizle bölgeyi oluşturmaya başlamazsak gerisini varsın onlar düşünsün." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Dünyanın her alanında adeta yeniden yapılandığı bir dönemde bizim de savunma stratejilerimizi yeniden gözden geçirmemiz kaçınılmaz hale gelmiştir. NATO son dönemde çuvallamış olsa da hala bizim için en önemli müttefiktir. Müttefiklerimizle dayanışmayı önemli görüyoruz. Ne NATO üyeliğinden ne de müttefiklerimizden vazgeçme gibi bir durum söz konusu değildir. Tam tersine daha güçlü bir yer edinmek istiyoruz."

"Bölgedeki sorun DEAŞ değil bir takım güçlerin çıkar paylaşım savaşıdır." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgedeki kardeşlerimizin bu çirkin oyunun malzemesi haline dönüştürülmesine izin veremeyiz.  Fırat'ın Doğusunda da terör örgütünün bölge halkı üzerindeki zulmü gizlenemez hale gelmiştir. Türkiye olarak güvenli bölge oluşturma isteğimizi dile getirdik. Herkes bu teklifi olumlu görmüş olsa da o dönem kimse hayata geçirmedi. Şimdi bunu tekrar konuşuyoruz. Bizim söylediklerimizle ABD'nin ifade ettiği makasın çok açık olduğunu görüyoruz. Gerçi müşterek harekat merkezinin kurulması gibi olumlu gelişmeler var. Ancak biz doğrudan kendi askerlerimizin kontrol etmesi dışında bir çözüme rıza gösteremeyiz." ifadelerini kullandı.

"ABD'de bulunacağımız temaslar son fırsattır"

ABD'nin tatmin edici adımlar atamaması durumunda kendi işlerine bakacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece burayı sadece güvenli bölge haline getirmeyeceğiz, burada inşa edeceğimiz yerleşim alanlarıyla Suriyeli vatandaşlarımızı ülkelerine kavuşturmayı hedefliyoruz. 3 hafta sonra ABD'de bulunacağımız temaslar son fırsattır. Tatmin edici adımlar atılmazsa orada kendi işimize bakmaktan, kendi göbeğimizi kendimiz kesmekten başka çare gözükmüyor.  Birkaç hafta içinde askerlerimiz bölgeyi kontrol etmezse, kendi harekat planını devreye sokacağız." şeklinde konuştu.

"Parasını ödediğimiz uçaklar bize teslim edilmiyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında şunları söyledi: "Şimdi gündemde F-35 projesi var. Parasını ödediğimiz uçaklar bize teslim edilmiyor. Biz gereği neyse onu yapacağız. Rusya ziyaretimizden rahatsız olmuşlar. Araştıracağız, savunma sanayine yönelik her şeyi araştıracağız. Bütün bu çalışmaları yürüterek inşallah yarınların Türkiye'sini daha güçlü hale getireceğiz. Türkiye'yi 3. dünyanın şamar oğlu ülkeleriyle karıştıranlar anlamadıysa bundan sonra bunu onlara göstermek boynumuzun borcudur." (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.