CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu: Görüş yasağı kaldırılmalı

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu: Görüş yasağı kaldırılmalı
CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, açlık grevleriyle ilgili birçok görüşme yaptığını belirterek, “Tecridin kalkması, Öcalan’ın ailesi ve avukatları...

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, açlık grevleriyle ilgili birçok görüşme yaptığını belirterek, “Tecridin kalkması, Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile görüştürülmesi talebi haklı bir taleptir” açıklamasında bulundu.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu Abdullah Öcalan üzerindeki görüş yasağının sonlandırılması talebiyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı ve 178 gündür sürdüğü açlık grevi eylemine dair açıklamalarda bulundu. Cezaevlerinde de süren açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine ilişkin Mezopotamya Ajansı’ndan Diren Yurtsever’e konuşan Bekaroğlu, ilkesel olarak açlık grevlerinin bir talebi ifade etmek için kullanılmasına karşı olduğunu belirterek, “Ama böyle bir durumla da karşı karşıyayız. Hiçbir şekilde ölüm kutsanmamalı ama bu işi çözelim. Devlet, sivil toplum örgütleri, Meclis bu konuyla ilgilenen herkes bir şey yapsın” dedi.

“Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile görüştürülmesi talebi haklı bir talep”

Bekaroğlu, açlık grevindekilerin talebine değinerek, şunları söyledi:

“Talep, Öcalan’ın avukat ve aile görüşleri üzerindeki engelin kaldırılması. Niye engellendi? Bunları bilmiyorum. Ama Öcalan ya da bir başkası için Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunları neyi gerektiriyorsa, onun herkese uygulanması gerektiğini düşünüyorum.

“Ağırlaşmış müebbet hapis cezası alan bir hükümlü ne gibi haklara sahipse Öcalan’ın da bir başkasının da hiçbir şekilde bu haklardan mahrum edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Görüş yasağının kalkması, Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile görüştürülmesi talebi haklı bir taleptir.”

“Herkes bir an evvel bu konuyla ilgilenmeli”

Açlık grevleriyle ilgili birçok görüşme yaptığını belirten CHP Milletvekili Bekaroğlu, devamla şunları söyledi:

“Abdullah Öcalan da, hükümlüler hangi hakka sahipse aynı haklara sahip olması lazım. Bunu sağlamamız lazım. Herkes bir an evvel bu konuyla ilgilenmeli. Açlık grevleri, ölüm oruçları bir an evvel bitmeli.

“Hepimizin devleti; yasalar neyi gerektiriyorsa ona uymaları konusunda uyarmamız lazım, baskı yapmamız gerekiyor. Siyasetin, Meclis’in güçlenmesi lazım bu olayda fırsat olabilir.

“Bu hafta başından beri açlık grevleriyle ilgili birçok görüşme yaptım. Milletvekilleriyle, hükümet yetkilileriyle fakat bir netice almış değilim. Görüşmelere devam ediyorum. Umarım bir ölüm olmadan bu işte bir mesafe alınır.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.