Çavuşoğlu: Geri çekilmezlerse operasyon tekrar başlayacak

Çavuşoğlu: Geri çekilmezlerse operasyon tekrar başlayacak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "35 saatimiz kaldı, 35 saat içerisinde geri çekilmezlerse operasyon tekrar başlayacak" dedi   DİYARBAKI...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "35 saatimiz kaldı, 35 saat içerisinde geri çekilmezlerse operasyon tekrar başlayacak" dedi

DİYARBAKI YENİGÜN - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Barış Pınarı Harekâtı'nı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, YPG'ye verilen 120 saatlik süreyi hatırlattı. Bakan Çavuşoğlu, 35 saat içerisinde geri çekilmezlerse operasyonun tekrar başlayacağını söyledi. ABD'nin PKK'ye destek sağladığını belirten Çavuşoğlu “YPG/PKK günbegün güçlendi ve Türkiye'ye karşı saldırılarını artırdı. Özellikle de Suriye'nin kuzeydoğusunda fiilen etkinliklerini gördük ve ABD gibi bazı müttefiklerimiz DEAŞ'ın etkisiz hale getirilmesinden sonra bile silah yardımında bulundu. Güvenli bölge oluşturmak uzun yıllardır Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemindeydi. Ancak oluşturmada başarılı olamadık çünkü ABD güvenlik idaresi başkanlarının taahhütlerini yerine getirmedi. Sahada güvenli bölge için çalışırken ABD örgüte destek sağladı. YPG'nin hiçbir şekilde geri çekilmediğini gördük. silahları toplanmadı. Buna ilaveten daha fazla silah YPG'ye temin edildi. Müttefiklerimizin desteğini göremeyince tek başımıza adım attık." ifadelerini kullandı.

“YPG/PKK Kürtleri temsil etmiyor”

Barış Pınarı Harekatı başladığından beri gerçek dışı suçlamalar ve kara propaganda yapıldığına dikkat çeken Çavuşoğlu, "Sadece teröristler hedef alındı, siviller korundu. Amacımız teröristleri yok etmek. Bizim Kürtlere karşı bir duruşumuz yok. Biz Kürtlere değil terör örgütüne karşıyız. YPG/PKK Kürtlerin mal varlığına da el koydu. YPG/PKK Kürtleri temsil etmiyor. Biz herkesten fazla Suriye'nin bütünlüğünü düşünüyoruz. Bizim Suriye'de demografiyi değiştirmek gibi bir amacımız yok. 350 bin Suriyeli Kürt evlerine dönmeye hazırlar. Birisi "Türkiye Suriye'deki Kürtlere saldırıyor" diyorsa eğer, bunun yalan olduğunu söylemek durumundayım. Bunlar yalan haberler." şeklinde konuştu.

"Bin 81 havan topu şehirlerimize atıldı"

YPG'nin Barış Pınarı Harekatı başladığından bu yana bin 81 havan topu atıldığını belirten Bakan Çavuşoğlu, "YPG/PYD operasyon başladığından beri Türkiye'ye saldırıyor. 1081 havan topu şehirlerimize atıldı. Envanterlerimizde hiç kimyasal silah bulunmamaktadır. Tarihimizde asla kimyasal silah kullanmadık. Bu da bir kara propagandadır." dedi.

"Çekilmezlerse operasyon tekrar başlayacak"

YPG'nin geri çekilmemesi durumunda operasyonun tekrar başlayacağını vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "ABD ile uzun müzakerelerin sonunda 13 maddelik bir mutabakata vardık. ABD bizim meşru endişelerimizi tanıdı. Güvenli bölge Türk ordusu tarafından kontrol edilecek. Onlar orada fiilen bir terör devleti yaratmaya çalışıyorlardı, sınırlarımızın hemen öbür tarafında ve biz bu oyunu bozduk. 35 saatimiz kaldı, 35 saat içerisinde geri çekilmezlerse operasyon tekrar başlayacak. Taciz ateşleri devam ediyor ve tabii ki biz bu taciz ateşlerine karşılık verdik." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.