VİDEO HABER - Camiler cuma namazına hazır!

VİDEO HABER - Camiler cuma namazına hazır!
https://www.youtube.com/watch?v=GeKxmJqQ3fM&feature=emb_title   İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge ile birlikte korona virüs tedbirleri...

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge ile birlikte korona virüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 2 aydır kapalı olan camiler, yarın yeniden ibadete açılacak. Diyarbakır'da camiler, cuma namazı öncesi dezenfekte edilerek ibadete hazır hale getirildi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Anadolu'nun en eski ibadet yerlerinden olan ve 5'inci Harem-i Şerif olarak da bilinen merkez Sur ilçesindeki Ulu Camii'nin de ibadete açılacak olmasından dolayı Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi'ne bağlı temizlik ekipleri tarafından Cuma namazı öncesi dezenfekte çalışması yapıldı. Merkez Sur ilçe Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, vatandaşların Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan uyarılara dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayarak sokağa çıkma yasağından dolayı 65 yaş ve üzeri, 20 yaş ve altı ile hastalık belirtileri olan vatandaşların gelmemelerini talep etti.

‘Cuma namazımızı belirlenen camilerde eda edeceğiz’

Covid-19 tedbirleri kapsamında tüm alanlarda olduğu gibi camilerde de belli kısıtlamalara gidildiğini ifade eden Fakirullahoğlu, "16 Mart 2020 tarihinden itibaren dünya ve ülkemizi tehdit eden Covid-19 salgını nedeniyle bütün cami ve mescitlerimizde vakit namazları ve cuma namazlarının belli bir süre için kılınmaması kararı alınmıştı. Salgınla yapılan mücadelede olumlu sonuçlardan dolayı yarın itibarıyla bütün ülkemize ve Diyarbakır'da Cuma namazımızı belirlenen camilerde cemaatle beraber eda edeceğiz” dedi. Fakirullahoğlu, "Sur ilçemizdeki Diyarbakır'ın en büyük, Anadolu'nun da en eski ibadet yerlerinden olan ve 5'inci Harem-i Şerif olarak da bilinen Ulu Camii'de uzun bir aradan sonra yeniden hutbemizi okuyup namazımızı kılacağız. Cuma namazı ile alakalı vatandaşlarımızdan bu konuda bir anlayış bekliyoruz. Mutlaka bütün vatandaşlarımız Cuma namazını kılmak isteyecekler ama bir hatırlatmak adına sokağa çıkma yasağından dolayı 65 yaş ve üzeri, 20 yaş ve altı ile hastalık belirtileri olan vatandaşımızın gelmemelerini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

‘Vatandaşlar maske ve kendi seccadelerini getirmeli’

Koronavirüs tedbirlerinden dolayı Cuma namazının daha kısa süreceğini belirten Fakirullahoğlu, herkesin maske ve seccadelerini getirmelerini söyledi. Cuma namazını eda edecek cemaatin göstermesi gereken hassasiyetlere de dikkat çeken Fakirullahoğlu, "Cuma namazı dış alanlarda namaz kılınacağı için; maskelerini takmaları, seccadelerini kendileriyle beraber getirmeleri, sosyal mesafeye riayet etmeleri konusunda hem bizlere hem de sahada olan görevli arkadaşlarımıza yardımcı olmalarını talep ediyoruz." şeklinde konuştu. Cuma namazının normal vakitten daha kısa sürede eda edileceğine dikkat çeken Fakirullahoğlu, "Cuma namazı normal vakitlerde bir saat 20 dakika sürüyordu yarın ise cuma namazını 20 dakika içerisinde inşallah bitireceğiz. Temasın minimum düzeyde kalması ve açık alandaki sıcaklıktan etkilenilmemesi için süreyi kısa tutarak ve kısa bir hutbeyle vatandaşların ayrılmalarını isteyeceğiz." dedi. Camilerdeki dezenfekte çalışmalarını diğer kurumlarla beraber yürüttüklerini belirten Fakirullahoğlu, "Diyarbakır'ın tamamında Büyükşehir ve Sur belediyeleri aracılığıyla bütün camilerimiz dezenfekte edildi. Alanların hepsi deterjanla temizlendi ve rahatlıkla ibadet yapılabilecek bir ortam hazırlandı. Yarından itibaren Ulu Camii'nin avlusu ve dış mekânda herkes belirlenecek olan yerde namazlarını kılabilecek. Büyükşehir ve Sur belediyelerinin sağlamış olduğu imkanlarla Diyarbakır'daki bütün camilerimiz Ramazan ayı boyunca dezenfekte edilmişti. Yarın ki Cuma namazından dolayı bütün camilerimiz hazır vaziyettedir." ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.