Caddeler grafiti ile süsleniyor

Caddeler grafiti ile süsleniyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent estetiği ve geçmişe dair bir hafıza oluşturmak amacıyla caddelerdeki istinat duvarlarını rengarenk boyalarla süslemeye...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent estetiği ve geçmişe dair bir hafıza oluşturmak amacıyla caddelerdeki istinat duvarlarını rengarenk boyalarla süslemeye başladı. Eşbaşkan Dr. Selçuk Mızraklı, grafiti çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğini oluşturmak amacıyla istinat duvarlarında grafiti çalışması başlattı. Yenişehir İlçesi Fiskaya Caddesi’nde erbane çalan kadınların ve yöresel elbiselerle halay çekenlerin resmedildiği çalışmayı Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı, Sur Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri yerinde inceledi.

"Duvarları konuşan bir kent"

Yürütülen çalışmayı inceleyen Eşbaşkan Mızraklı ve beraberindekiler, grafiti çalışmasını yapan sanatçılarla bilgi alışverişinde bulundu. Dicle Üniversitesi’ne giden Fiskaya Caddesi’nin yoğun olarak kullanıldığını belirten Mızraklı, bir kompozisyon oluşturularak kenti simgeleyecek birkaç farklı çalışmanın caddede yapılacağını bildirdi. Mızraklı, kent estetiğinin önemine vurgu yaparak benzer grafiti çalışmalarının kentin farklı noktalarında da yapılacaklarını ifade etti. Grafiti çalışmaları ile ‘Duvarları konuşan bir kent’ oluşturmayı hedeflediklerini açıklayan Mızraklı, grafitilerin geçmişi hatırlatan bir hafızaya sahip olacağını anlattı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.