Büyükşehir Belediyesi'nde stajlar iptal mı edildi?

Büyükşehir Belediyesi'nde stajlar iptal mı edildi?
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, meslek liselerinde okuyan 141 öğrencinin kabul edilen staj başvurularını bütçe yetersizliğini gerekçe göstererek...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, meslek liselerinde okuyan 141 öğrencinin kabul edilen staj başvurularını bütçe yetersizliğini gerekçe göstererek iptal ettiği ileri sürüldü. Konuya ilişkin gazetemize bilgi veren belediye yetkilileri ise staj iptalinin söz konusu olmadığını bildirdi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 141 stajyer öğrencisinin stajını iptal ettiği ileri sürüldü. İddiaya göre, kentte bulunan meslek liseleri son sınıf öğrencileri, zorunlu olan stajlarını yapmak üzere görevden alınan DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı döneminde belediyeye başvuruda bulundu. Başvurular üzerine 96 öğrencinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde, 45 öğrencinin de Diyarbakır Su ve Kanalizasyon (DİSKİ) Genel Müdürlüğü’nde staj görmesine karar verildi.

STAJLAR İPTAL EDİLDİ

Öğrenciler staja başlama hazırlıkları yaparken, kayyum atanan DBB’den “stajların durdurulduğuna” dair duyumlar aldı. Mezopotamya Ajans’ta Fethi Balaman’ın haberine göre, yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan DBB’ye velileriyle giden öğrencilere, “Şu an stajlar durdurulmuş” yanıtı verildi. Bu yanıttan birkaç gün sonra da 141 öğrenci için “bütçe yetersizliği” gerekçe gösterilerek, staj görme kararı iptal edildiği iddia edildi.

ÖĞRENCİLER MAĞDUR…

Bu öğrencilerden biri olan, Yenişehir ilçesi Şehitlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan 17 yaşındaki Arjin Demirbaş, staj için yaptıkları başvurunun kabul edildiğini belirterek, “Biz daha kayyum atanmadan önce babamla gidip staj için kayıt yaptık. Listede de ismim çıktı. Her şey tamamdı, bize ‘Okulun açılmasına bir hafta kala gel belgelerini verelim’ denildi. Okula bir hafta kala kimse aramadı, okula 5 gün kala kendim belediyeye gittim. Bana ‘Kayyum atanmasından dolayı sistem oturmamış. Bir hafta gecikmeli olacak, siz okul açıldığı gün gelin buraya bilgi alın’ dediler. Okulun açıldığı gün bir arkadaşımla gittik. Onun ismi vardı, benim yoktu. Başta 19 kişi çıkardılar” dedi. Stajların iptali için kendilerine “bütçe yetersizliği” gerekçe olarak gösterildiğini ileri süren Demirbaş, “Staj yapacak yer bulamadık, babamla dilekçe verdik, dilekçenin onaylanıp onaylanmadığını öğrenmek için gittiğimde ise bütün stajyerlerin atıldığını söylediler. 96 kişi belediyede, 45 kişi ise DİSKİ’den atıldı” diye konuştu. 6 aylık stajın 3 ayının zorunlu olduğunu kaydeden Demirbaş, staj dönemi boyunca aylık olarak devletin kendilerine 365 TL, belediyenin de yaklaşık 200-300 TL verdiğini söyledi. Demirbaş, stajı yapamamaları halinde sınıfı geçemeyeceklerini kaydederek, bir yıllık emeklerinin çöpe gideceğini söyledi.

BELEDİYE: KONU YENİDEN DEĞERLENDİRİLİYOR

Konuya ilişkin gazetemize bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, konunun yeniden değerlendirilmek üzere beklemeye alındığını belirterek, iptalin söz konusu olmadığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.