Büyü yasaklandı!

Büyü yasaklandı!
​Irak Kürdistanı'nda, büyü, muska ve cin çıkarma ve benzeri uygulamalarla toplumu istismar edenlerin tutuklanarak cezalandırılacağını açıkladı.   DİYARBAKIR...

​Irak Kürdistanı'nda, büyü, muska ve cin çıkarma ve benzeri uygulamalarla toplumu istismar edenlerin tutuklanarak cezalandırılacağını açıkladı.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Irak Kürdistan Bölgesi Evkaf ve Din İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, son dönemde toplumda giderek yayılan büyü, muska ve cin çıkarma gibi uygulamaların yasaklandığı ve bu tür uygulamaları  gerçekleştirenlerin tespit edilerek cezai müeyyideye tabi tutulacağı belirtildi. Halkın duygularını istismar ederek büyü, muska ve cin çıkarma bahaneleriyle insanların dolandırıldığına ilişkin şikayetlerde artış yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, toplumu olumsuz yönde etkileyen, İslam ahlakı ve toplumsal değerlerle hiçbir şekilde bağdaşmayan bu olgunun ortadan kaldırılması ve bu tür eylemlere kalkışan çıkarcı kişilerin tutuklanması için İçişleri Bakanlığı’na resmi yazı gönderildiği ifade edildi. Evkaf ve Din İşleri Bakanlığı’nın İçişleri Bakanlığı ve Kürdistan Bölgesi Polis Genel Müdürlüğü ile ortak çalışma yürütüleceği kaydedilen açıklamada, "Büyü, muska ve cin çıkarma gibi uygulamalar bakanlık kararıyla yasaklanmıştır." ifadesine yer verildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.