Bülent Uçaman yazdı: Trafik Haftası (!)

Bülent Uçaman yazdı: Trafik Haftası (!)
Bülent UÇAMAN TRAFİK  “Yayaların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hâl ve hareketleridir" şeklinde tanımlar, Osmanlı dönemindeki...

Bülent UÇAMAN

TRAFİK  “Yayaların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hâl ve hareketleridir" şeklinde tanımlar, Osmanlı dönemindeki Seyrüsefer talimnamesinden sonra bu alandaki en kapsamlı ve şu anda yürürlükte olan 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu.

Hayvanlara ve araçlara söyleyecek sözümüz yok , zira onları yöneten , kumanda eden ve günlük yaşamın ayrılmaz parçası olan Trafiği içinden çıkılmaz dev bir sorunlar yumağı haline getiren İNSAN dır . Kent ve kentli yaşamının bir parçası olan konularda, eski alışkanlıklarda inat ve ısrar eden, onları terk etmekten ürken, yenilikten haz etmeyen, gelişen ve dönüşen yaşamın gerçeklerine direnen, kurallara uymamayı, onları kendine uydurmaya çalışmayı kazanım sayan zihniyet en aşılmaz bariyer haline gelmiştir.

Üstelik kendi yaşadığı kentte , yaşam alanlarında hoyrat ve kuralsız davranan , kendisini uyarana da saldırabilen bu zihniyet , büyük metropol bir kente gittiğinde , kurallara uyan , gayet dikkatli ve duyarlı bir bireye dönüşmekte ve “Bizim Diyarlarda niye böyle değil” diye suçlayacağı kurum ve mercilere bu faturayı kesmekte ve üstelik her yerde dile getirerek kendine taraftar- destekçi bulmaya çalışmaktadır ,Aynaya bakmak  yerine.

Özellikle Şehiriçi toplu taşıma araçlarının kuralsız- denetimsiz, utanç verici bir açgözlülük ve yolcu kapma yarışı bütün vicdanları sızlatan bir düzlemde seyretmektedir.

Bu kentte 200- 2010 yılları arasında, toplu taşıma denetimi ve kent içi Trafik düzeni konusunda başarılı bir pratik sergileyen,  ancak daha sonra Ekip ve Ekipmanla birlikte tasfiye edilen "Büyükşehir Trafik " ekibinin sevk ve idaresi ile Eğitimi konusunda emek vermiş, Trafik kaza bilirkişisi olarak görev yapmış 30 yıldır Trafik dersi öğretmen bir yurttaş olarak ;  Bu anlamda yapılacak çalışmalarda , -uygun görülmesi halinde -kendimce katkıda bulunmayı bu kente ve kentlilere karşı Vicdani ve ahlâki bir yükümlülük olarak görmekteyim.

Trafik kazalarından uzak bir yaşam dileğiyle, TRAFİK HAFTASI kutlu olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.