'Bölgede geçersiz oyların yüzde 90'ı HDP'ye ait'

'Bölgede geçersiz oyların yüzde 90'ı HDP'ye ait'
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, geçersiz sayılan oyların yüzde 90’ının HDP’ye ait olduğunu savundu. DİYARBAKIR YENİGÜN - Halkların Demokratik...

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, geçersiz sayılan oyların yüzde 90’ının HDP’ye ait olduğunu savundu.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, HDP’nin bölge illerinde geçersiz oyların tekrar sayılmasına dair yaptığı itirazların reddedilmesini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

‘Geçersiz oy sayısı nedir'

Önergede, usulsüz bir şekilde geçersiz sayılan oyların HDP’ye ait olduğunun tespit edildiğini ve geçersiz oyların usulüne uygun bir şekilde tekrar sayılması yönündeki itirazların da hukuksuz bir şekilde reddedildiği belirtildi. Geçersiz sayılan oyların yüzde 90’ının HDP’ye ait olduğunun belirtildiği önergede, Ak Parti’nin ciddi farklarla seçimi kaybettiği il ve ilçelerde geçersiz oyların tekrarlanması yönündeki itirazların kabul edildiği belirtildi.

Önergede, Ak Parti’nin 3 oy farkı ile önde olduğu Muş Malazgirt’te 432, Muş merkezde 538, Hakkari Şemdinli’de 154, Bitlis Tatvan’da 295, Urfa Viranşehir’de 757, Van Gevaş’ta 812, Şırnak Beytüşşebap’ta 772, Şırnak Uludere’de bin 443, Şırnak Güçlükonak’ta 886, Mardin Dargeçit’te 664, Hakkari Çukurca’da bin 94, Siirt Eruh’ta bin 640 oy farkının olduğu belirtildi.

Güzel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

“* Türkiye genelinde Yüksek Seçim Kuruluna yansıyan geçersiz oy sayısı nedir?

* Geçersiz oyların tekrar sayılması yönünde yapılan itiraz sayısı nedir?

*Geçersiz oyların tekrar sayılmasına ilişkin yapılan itirazlara verilen cevapların partilere göre dağılımı nedir?

* Yukarıda belirttiğimiz verilerin olduğu bölgelerde partimizin yapmış olduğu itirazlar neden kabul edilmemiştir? İtirazımıza verilen ret cevapları bu bölgelerdeki partimize ait oy pusulalarının hukuksuz bir şekilde geçersiz sayılmasından ve seçim sonucunu değiştirecek olmasından mı kaynaklanmaktadır?” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.