Bölge için yoğun kar uyarısı

Bölge için yoğun kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Bingöl, Bitlis, Batman, Siirt, Muş, Elazığ ve Tunceli’de yoğun kar yağış beklendiğini...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Bingöl, Bitlis, Batman, Siirt, Muş, Elazığ ve Tunceli’de yoğun kar yağış beklendiğini belirtti

DİYARBAKIR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu,nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle kar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Muğla ve Aydın çevrelerinde yağmur şeklinde görülecek yağışların, Hakkari, Şırnak, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır'ın kuzey ve doğusu, Batman, Siirt, Muş'un batısı ile Elazığ'ın kuzey ve doğusunda yoğun kar şeklinde (20-50 cm.) olması bekleniyor. Hava sıcaklığı kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

Buzlanma ve don olayı uyarısı

Yağışların; Hakkari ve Şırnak'ın doğusunda, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır'ın kuzey ve doğusu, Batman, Siirt, Muş'un batısı ile Elazığ'ın kuzey ve doğusunda yoğun kar şeklinde (20-50 cm.) olması bekleniyor. Başta çığ tehlikesi olmak üzere buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. Türkiye'nin iç ve doğu kesimleri ile Marmara'da yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar vb. olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.