BM'den cinsel taciz raporu

BM'den cinsel taciz raporu
Birleşmiş Milletler, cinsel taciz raporu yayınladı. Çalışanların üçte biri cinsel tacize uğradı DİYARBAKIR - Birleşmiş Milletler (BM), Salı günü...

Birleşmiş Milletler, cinsel taciz raporu yayınladı. Çalışanların üçte biri cinsel tacize uğradı

DİYARBAKIR - Birleşmiş Milletler (BM), Salı günü son iki yılda çalışanlarının üçte birinin cinsel tacize uğradığını açıklayan bir rapor yayınladı. Deloitte araştırma şirketinin BM adına Kasım ayında gerçekleştirdiği on-line ankete dünya genelinde 30 bin 364 BM çalışanı katıldı. BM çalışanların sadece yüzde 17’sinin cevapladığı ankete katılımı düşük bulan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, çalışanlara yazdığı mektupta, “Bu bize iki şey söylüyor: İlki cinsel tacizi açık olarak tartışabilmemiz için önümüzde uzun yıllar olduğunu ve cinsel taciz sonrası devam eden duygular güvensizlik, hareketsiz ve hesap verme sorumluluğunu eksikliği algısını da konuşmalıyız” dedi.

Cinsel tacize uğrayanların üçte biri erkek

Rapora göre, ankete katılanların yüzde 21.7’si cinsel içerikli hikâyelere ve şakalara maruz kaldıklarını, yüzde 14.2’si görünüşleri, bedenleri ve cinsel tercihleri nedeniyle rencide edici sözlerle karşılaştıklarını, yüzde 10’u rahatsız edici mimik ve jestlere maruz kaldığını, yüzde 10’u ise kendini rahatsız hissettiği durumlarla karşılaştığını söyledi. Cinsel tacize maruz kalanların yarısından fazlası tacizinin iş ortamında meydana geldiğini yüzde 17.1’i ise işle ilgili sosyal etkinlerde olayın meydana geldiğini söyledi. Raporda cinsel tacize uğrayan her üç kişiden birinin erkek olduğu belirtiliyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.