Bisikletli kadınlar Diyarbakır’da buluşuyor!

Bisikletli kadınlar Diyarbakır’da buluşuyor!
Hayatın her alanında bisiklete binmenin mümkün olduğunu göstermeyi amaçlayan Bisikletli Kadın İnisiyatifi, “Benim Bisikletim, Benim Şehrim” temasıyla...

Hayatın her alanında bisiklete binmenin mümkün olduğunu göstermeyi amaçlayan Bisikletli Kadın İnisiyatifi, “Benim Bisikletim, Benim Şehrim” temasıyla düzenlediği etkinlik dizisinin üçüncüsünü Diyarbakır’da gerçekleştirecek. 27 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek etkinlikte, 14 km’lik bir şehir içi sürüş yapılacak

DİYARBAKIR YENİGÜN - Bisikletli Kadın İnisiyatifi (BKİ) “Benim Bisikletim, Benim Şehrim” temasıyla düzenlediği etkinlik dizisinin üçüncüsünü 27 Nisan Cumartesi günü Diyarbakır’da gerçekleştirecek.  Saat 12.00'de Park Orman önünden başlayarak olan 14km'lik  şehir içi sürüş, Tarihi Mardinkapı’da son bulacak. Diyarbakır’da bisiklet süren ya da sürmek isteyen tüm kadınların davetli olduğu buluşmada, kadınlar kendi hikâyelerini de paylaşacak.

“Kadın dostu şehir planlamalarında bisiklet faktörünü önemli”

Konuya ilişkin bilgi veren İstanbul Teknik Üniversitesi’nde “bisiklet ulaşımı” üzerine yüksek lisans yapan ve etkinliğin koordinatörlerinden Fatma Tekin, “Diyarbakır son yıllarda birçok olumsuz haberlerle gündeme taşındı. Bunun yanında çok güzel gelişmeler yaşandığını da biliyoruz. Diyarbakır'da kadınlara karşı geleneksel bakış açısının, iş ve sivil hayatta ciddi ilerlemeler kaydettiğini gözlemliyorum. Birçok kadın günlük işlerini ve ulaşımlarını bisikletle yapıyorlar. Üstelik sayıları her geçen gün artıyor. Kadınlara biçilen toplumsal rollerin ve kadın dostu şehir planlamalarında bisiklet faktörünü çok önemli buluyorum. Çalışmalarımla da bu yaklaşımı desteklemeye çalışıyorum” dedi.

“Şehir içindeki 14 km’lik rotada bisiklet süreceğiz”

Diyarbakırlı kadınlarla buluşmanın kendileri için çok heyecan verici olduğunun altını çizen Tekin, “27 Nisan Cumartesi günü etkinliğe katılan kadınlarla birlikte kent içinde 14km'lik rotada bisiklet süreceğiz. Sürüş sonrasında Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü’nde hikâyelerimizi birbirimizle paylaşarak, bisiklete yeni başlayanlara destek olacak ve başlamak isteyenlere aramıza katılmak için gereken cesareti vereceğiz. Etkinlikler bisiklet kullanan ve kullanmaya başlamak isteyen tüm kadınlara açıktır. Diyarbakır’da yaşayan tüm kadınları bekliyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.