Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi "acil" olarak toplanacak

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi "acil" olarak toplanacak
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), bugün Türkiye'nin Suriye topraklarında başladığı harekâtın ardından acil olarak toplanacak.   DİYARBAKIR...

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), bugün Türkiye'nin Suriye topraklarında başladığı harekâtın ardından acil olarak toplanacak.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Türkiye gündemiyle acil olarak toplanıyor. Fransa, Almanya ve İngiltere'nin talebi üzerine kapalı oturumda, Türkiye'nin, Suriye topraklarında başladığı harekât görüşülecek. Bu üç ülke Türkiye'yi kınayan ortak bir metin üzerinde çalışıyor. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilciliği, 28 üye devlet adına yaptığı ortak resmi açıklamada, Suriye’ye yapılan askeri operasyonun bölgedeki çatışmalara kalıcı bir çözüm olmayacağına yer verdi; Türkiye’ye "harekâtı durdurun" çağrısı yaptı. BM kaynaklarından alınan bilgiye göre, Fransa, Almanya ve İngiltere'nin dışında Avrupalı diğer daimi üyeler Polonya ve Belçika da, 15 üyeli Güvenlik Konseyi'nin toplanması için çağrı yaptı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.