Bir kayıp ve düşündürdükleri

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2. Sınıf öğrencisi olan Gülistan Doku, 5 Ocak Pazar günü kayboluyor. 4 Ocak Cumartesi akşamı birçok tanık önünde sevgilisi olduğu iddia edilen Zaynal Abakarov ile tartışma yaşadığı ve tartışmanın sebebinin de Zaynal’ın evli olduğunu öğrenmiş olması.

5 Ocak’ta kaybolan Diyarbakır Ergani nüfusuna kayıtlı Doku’nun telefonundan pazar günü saat 16.26’ya ait 4 saniyelik sinyale ulaşılmış ve bu son görüşmeyi Abarkarov ile yaptığı tespit edilmiş.

Zaynal’ın annesi Dağıstanlı Rus vatandaşı, üvey babası ise Tunceli emniyetinde görevli bir polis.

Yine iddiaya göre, Gülistan kaybolduktan sonra Zaynal bir daha işe gitmiyor. İlk günler babası “Diş teli tedavisi için şehir dışına yolladık” diyor. “Telefonla da ulaşamazsınız, telefonu bozuldu” diye ekliyor. Sonra aile kentten ayrılıyor.

Tunceli Valiliği’nin açıklamalarında Gülistan’ın -ölmüş olduğu şüphesiyle olsa gerek- Munzur nehrinde arandığı ve arama çalışmalarının titizlikle sürdüğü belirtiliyor.

Soruşturma çerçevesinde kaybolan Doku'nun bulunması için Uzunçayır Baraj Gölü ve kıyısı ile göle su sağlayan Dinar Deresi çevresinde ekiplerce arama yapılıyor.

Arama çalışmaları, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cem Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu AFAD görevlilerinin yanı sıra Elazığ Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıçlar, jandarma su altı arama kurtarma dalgıçları, Munzur Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği gönüllülerinden oluşan 50 kişilik ekip tarafından yürütülüyor. Çalışmalara Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel komutanlıkları personeli de kameralı su altı robotları, polis ekipleri de drone ile destek veriyor ve jandarma, polis dedektör köpeklerinin de katkı sunduğu çalışmalara rağmen henüz bulunamadı.

Olayı ilginç kılan Zaynal Abarkov’un polis babasının, birinci şüpheli olarak minibüsçüyü göstermesi ve “Minibüsteki herkes kameraların bulunduğu yerlerde inerken, Gülistan’ın kameranın olmadığı bir yerde inmesi, kameranın olmaması manidar. Adım başı kameraların bulunduğu bir yerde, minibüsten indiğine dair nasıl bir ibare yok” sözleri…

Doku’nun kaldığı yurdun öğrencileri geçtiğimiz gün gece yarısı yaptıkları eylemle, hemen her noktasında kamera olan bir şehirde kaybolan arkadaşlarının bir an evvel bulunmasını talep ediyor.

Kameralarla her an izlenen bir şehirde, Gülistan’ın en son ismi geçen kişiyle telefon görüşmesi, iddialara göre yüz yüze görüşmesi ve tam da kameraların olmadığı bir yerde dolmuştan (zorla mı kendi rızasıyla bindiği de belli değil) inmesi, Abarkov’un üvey babasının polis olması, ailenin Tunceli’den ayrılması; doğal bir refleksle şüpheleri erkek arkadaşı ve ailesine çekiyor.

Meclis’te gündeme getirilen, sosyal medyada da sürekli gündemde tutulmasına rağmen ve olayın üzerinden 12 gün geçmesine rağmen hala Gülistan nerede, yaşıyor mu, kaçtı mı, kaçırıldı mı, intihar mı etti, öldürüldü mü?

Tüm bu soruların cevabı yok ve bir genç kızdan günlerdir haber alınamıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi