Binali Yıldırım’dan 'Kürdistan' Açıklaması

Binali Yıldırım’dan 'Kürdistan' Açıklaması
AKP’nin İstanbul adayı Yıldırım, Diyarbakır’da söylediği Kürdistan ifadesini şöyle açıkladı: “Kürdistan sözü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün...

AKP’nin İstanbul adayı Yıldırım, Diyarbakır’da söylediği Kürdistan ifadesini şöyle açıkladı: “Kürdistan sözü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyetin kurulmasından önce istiklal mücadelesinde bölgeden gelen temsilciler için kullandığı sözdür.”

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır ziyaretinde 'Kürdistan' ifadesini kullanan AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım, konuyla ilgili soruları cevapladı. Yıldırım, bu ifadeyle ilgili “Kürdistan sözü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyetin kurulmasından önce istiklal mücadelesinde bölgeden gelen temsilciler için kullandığı sözdür” dedi.

Diyarbakır’da 6 Haziran’da konuşan Binali Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunda Mustafa Kemal Atatürk tarafından davet edilenler arasında “Kürdistan mebusunun da olduğunu” söylemişti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak 28 Şubat’ta Erzurum’da yaptığı konuşmada, “Benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge yok” demişti.

“Kimse Kürtleri ötekileştirmeye çalışmasın”

Elazığ Dernekler Federasyonu ve Fındıkzade Elazığlılar Derneği’nin Belgrad Ormanlarında dün düzenlediği, 48. Peynirli Ekmek Festivali’ne katılan Yıldırım, gazetecilerin Kürdistan sorusunu şöyle yanıtladı:

“PKK terör örgütüdür. Bundan şüphesi olan varsa tepki göstersin. Kürdistan sözü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetin kurulmasından önce istiklal mücadelesinde bölgeden gelen temsilciler için kullandığı sözdür. Benim ifadem ondan ibarettir. Bu ülkenin her karış toprağında yaşayan insanlar bizim birinci sınıf vatandaşımızdır. Kimse Kürtleri ötekileştirmeye, ayrıştırmaya çalışmasın. Biz etle kemik gibiyiz. Birbirimizden ayrılmayız. Binlerce yıldır bu topraklarda birlikte yaşadık, kader birliği yaptık. İnadına bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, ay yıldızlı bayrağımızın altında hür ve bağımsız yaşayacağız. Bu kadar açık ve net söylüyorum.”

Yıldırım ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, birlikte bir programda gazetecilerin sorularını yanıtlamak üzere anlaştı. Ancak programın kimin tarafından yönetileceği ve zamanı henüz netleşmedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.